Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αυτά τα Σπίτια μας Ποιος θα τα Πάρει;

Αναδημοσίευση από την   Inprecor . 
Χαράς ευαγγέλια: οι κομμουνισταί δεν θα καταφέρουν να μας πάρουν τα σπίτια. Τους πρόλαβαν άλλοι!
Παραναγνώστης



Ολοένα και νέες φορολογικές «ιδέες» βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, εν όψει της συμφωνίας των μέτρων με την τρόικα. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει -μετά από πιέσεις της τρόικας- την επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης, καθώς σύμφωνα με το θεώρημα εκείνων που προτείνουν το νέο αυτό φόρο οι φορολογούμενοι που διαμένουν σε δικά τους σπίτια έχουν οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο…
Η «ιδέα» βασίζεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεωρεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί στην Ελλάδα φόρος στα τεκμαρτά εισοδήματα από ιδιοκατοίκηση.
Βάσει αυτού, τρόικα και οικονομικό επιτελείο φέρονται να εκτιμούν ότι πρέπει να επιβληθεί φόρος σε ανύπαρκτα εισοδήματα, τα οποία η εφορία θεωρεί ότι έχουν όσοι φορολογούμενοι διαμένουν σε δικά τους σπίτια, με την έννοια ότι έχουν κάποιο οικονομικό όφελος επειδή δεν πληρώνουν ενοίκιο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί τα τετραγωνικά. Ακόμη, θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής.
Με τον τρόπο αυτό θα προκύπτει ένα ποσό το οποίο θα προστίθεται στο εισόδημα του φορολογουμένου και το οποίο εν συνεχεία θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.
Πηγή: ΑΜΠΕ, «Επίκαιρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου