Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ
ΣΩΜΑ­ΤΕΙΩΝ ΣΤO NEΩΡΙΟ - ΙΚΑ 10:30
Συνάδελφε, συναδέλφισα,
εργάτη, εργάτρια, υπάλληλε, άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, μικροεπαγγελματία , αγρότη : η μάχη της γενικής απεργίας είναι δική μας υπόθεση. Είναι το μοναδικό μας όπλο για να στα­θούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας και το μέλ­λον των παιδιών μας.
Η κακοπαιγμένη παράσταση που δίνει ο τρικομματικός θίασος Σαμαρά μαζί με τους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, έχει πανάκριβο εισιτήριο : ο λογα­ριασμός δεν τελειώνει με την νέα αρπαγή 11,5 ή 13,9 ή 18 κλπ δισεκατομμύρια μισθών , συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων που έχουν ήδη συμφωνήσει! Η μετατροπή της χώρας σε «Ειδική Οικο­νομική Ζώνη» δηλαδή σε χώρα με εργατικά δικαιώματα Μπαγκλαντές και μεροκάματα Πακιστάν είναι ο πραγματικός τους στόχος ! Στις 18 του Οκτώβρη αποφασίζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα ακόμη βήμα για την μετατροπή του λαού μας σε φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα !
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ !
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !
Μιλάνε για «τελευταία» μέτρα, τον «τελευταίο κάβο» είπε ο Σαμαράς και,μέχρι τον επόμενο «κάβο» , βάζουν ταφόπλακα σε μισθούς –συντάξεις – εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα:
  • Καθορίζουν τον κατώτερο βασικό μισθό με νόμο, δηλαδή καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Κα­ταργούν τον 13ο και 14ο μισθό, σήμερα στο δημόσιο και στις συντάξεις, αύριο παντού ! Γκρεμίζουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, πάνε την σύνταξη στα 67 με στόχο τα 70 , μειώνουν για 5η φορά τις συντάξεις, κόβουν τα εφάπαξ, μετατρέπουν στην Ασφάλιση από Κοινωνική σε εμπόρευμα.
  • Προχωράνε σε απολύσεις, συκοφαντούν το δημόσιο για να ξεπουλήσουν ό,τι έχει απομείνει, για να κλείσουν σχολεία και νοσοκομεία χωρίς αντιδράσεις ! Ανακαλύπτουν συντάξεις – που οι ίδιοι και τα τσι­ράκια τους έστησαν – «μαϊμού»,για να κόψουν επιδόματα παιδιών και πραγματικών αναπήρων. Οι «με­ταρρυθμίσεις» στο «σπάταλο δημόσιο» μεταφράζονται για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε νοσο­κομεία χωρίς γιατρούς πλάι σε ιδιωτικά παραμάγαζα που εμπορεύονται «υγεία», σε σχολεία χωρίς δασκάλους που λειτουργούν ως προθάλαμοι της παραπαιδείας !
  • Καταργούν το 8ωρο με νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2005 ( !!!) επιβάλλοντας δουλειά έξι ημερών και μέχρι 78 ώρες την βδομάδα, την ώρα που η ανεργία πλησιάζει το ενάμισι εκατομμύριο . Από την μια νοικιάζουν εργαζομένους και ανοίγουν δουλεμπορικά γραφεία ακόμη και με την βοήθεια της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», ενώ από την άλλη πουλάνε «εθελοντισμό» δηλαδή τσάμπα εργασία.
  • Επιβάλλουν νέα φοροληστεία με μόνιμα χαράτσια, κόβουν τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά και την υγεία, ενώ παίζουν τον παπά με τις λίστες των φοροφυγάδων των ελβετικών τραπεζών !
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ
Ο αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, αφορά όλους εμάς όχι τον ξεπουλημένο εργοδοτικό «συνδικαλισμό». Χρόνια τώρα, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και πολλά «Εργατικά» Κέντρα, «βάζουν» πλάτη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι με «κοινωνικούς» διαλόγους θα λυ­θούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα» - δηλαδή την ασυδοσία της «αγοράς» και την Ε.Ε. καθιστώντας συνυπεύθυνους στην κρίση τους εργαζόμενους.
Η απομόνωση του εργοδοτικού «συνδικαλισμού» είναι προϋπόθεση για να νικήσει ο κόσμος της δουλειάς !
Ξεπερνάμε τις ξεπουλημένες ηγεσίες με αυτοοργάνωση και επιτροπές αγώνα ! Συντονίζουμε τον αγώνα μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για ένα εργατικό – υπαλληλικό κίνημα που στοχεύει στην ανατροπή των πολιτικών κεφαλαίου-Ε.Ε-ΔΝΤ.
Κανένα τμήμα του χρέους τους, μικρό ή μεγάλο δεν πρέπει να πληρώσει ο Λαός !
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !
ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου