Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Βραδιά Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Αναδημοσίευση από τον Κόκκινο Τύπο
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους & ανέργους της πόλης να συμμετέχουν στη συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στη Βιομηχανική Μεταλλευτική που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 


Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Βιομηχανική Μεταλλευτική, ο οποίος ως στόχο έχει να πάρουν οι εργάτες το εργοστάσιο στα χέρια τους.
Το πρόταγμα της Αυτοδιαχείρισης σήμερα αποτελεί μονόδρομο για τους καταπιεσμένους, ειδικά αυτή την περίοδο της πιο άγριας επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο από κοινού με τους πολιτικούς του προστάτες, το κράτος.


Το πρόταγμα της Αυτοδιαχείρισης επίσης, είναι αυτό που μπορεί να ενώσει τους εργαζόμενους και να συσπειρώσει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις κάτω από ένα πραγματικά ριζοσπαστικό εγχείρημα το οποίο ανταγωνίζεται την υπάρχουσα εκμετάλλευση, και ανοίγει το δρόμο για την κατάργησή της στην πράξη. Από τους νεολαίους της επισφάλειας και τη νέα εργατική βάρδια μέχρι τους εργαζόμενους στις βιομηχανικές ζώνες, από τους ανέργους μέχρι τους μετανάστες και όλο το εργατικό δυναμικό που «περισσεύει» γι' αυτούς, η Εργατική Αυτοδιαχείριση μπορεί να αποτελέσει το κοινό εφαλτήριο για την επαναδιεκδίκηση συνολικά των όρων ζωής της κοινωνίας των από-τα-κάτω.


Από σήμερα λοιπόν είναι αναγκαία η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου οικονομικής και πολιτικής υποστήριξης του αγώνα στη Μεταλλευτική. Η τάξη μας και ευρύτερα οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα που σηματοδοτεί πραγματικά την σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων. Υπάρχει άμεση ανάγκη για χειροπιαστή αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της Μεταλλευτικής και τις οικογένειές τους, για να παραμείνουν σταθεροί στον μεγάλο και δύσκολο αγώνα που έχουν μπροστά τους. Είναι καθήκον της τάξης η συντονισμένη και οργανωμένη συμπαράσταση η οποία θα εκφραστεί και μέσα από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, στην οποία συμμετέχουμε και καλούμε και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων να πράξουν το ίδιο, να οπλίσουν ξανά έννοιες όπως Ταξική και Εργατική Αλληλεγγύη.


Τέλος προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, από την 1η βραδιά οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωσε η Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης στα πανεπιστήμια την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου μαζεύτηκε το ποσό που χρειαζόταν για να τυπωθεί η αφίσα του σωματείου. Για την περαιτέρω υλική υποστήριξη των εργαζομένων της  Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, διοργανώνουμε από κοινού με την συνέλευση εργαζομένων του συνεργατικού "Belleville Sin Patron" νέα βραδιά οικονομικής ενίσχυσης την Τετάρτη 18 Ιουλίου 21.30 με Live ρεμπέτικη μουσική στο Belleville Sin Patron [Φιλίππου 80-82, Ροτόντα]. 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η «Βιομηχανική Μεταλλευτική» στα χέρια των εργαζομένων της!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη «Βιομηχανική Μεταλλευτική», ένα μικρό εργοστάσιο δίπλα στην κλειστή πια «Φίλκεραμ» της οποίας είναι θυγατρική. Οι 70 εργαζόμενοι αρνούνται να επαναπαυτούν με τα ψίχουλα της αποζημίωσης και, απλήρωτοι ένα χρόνο τώρα, διάλεξαν το δύσκολο δρόμο της κατάληψης του εργοστασίου, διεκδικώντας το αυτονόητο: τη δουλειά τους. Παρά την.....

αδιαφορία που έχει επιδείξει ο υποταγμένος συνδικαλισμός της πόλης απέναντί τους, οι εργαζόμενοι της «Βιομηχανικής Μεταλλευτικής» με τον αγώνα τους βρίσκονται καθημερινά με βάρδιες στο εργοστάσιο, εμποδίζουν την απομάκρυνση μηχανημάτων και προϊόντων και σχεδιάζουν το πέρασμα του εργοστασίου στα χέρια των εργαζόμενων και την επαναλειτουργία του με εργατικό έλεγχο στη βάση του σωματείου και της συνέλευσής του!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης, θεωρώντας φωτεινό παράδειγμα τον αγώνα και τις προτάσεις των εργαζόμενων και του σωματείου τους, έκανε περιοδεία στο χώρο και εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα τους. Δηλώνει ότι θα κάνει καθετί για τη στήριξη και υλοποίηση της πρότασής τους, η οποία αποτελεί και τη μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα των καπιταλιστών που δεν διστάζουν να πετούν στην ανεργία τους εργαζόμενους και να κλείνουν βιώσιμες, κερδοφόρες επιχειρήσεις, διαβλέποντας αλλού μεγαλύτερα κέρδη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης, ως πρώτο βήμα, να εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους απλήρωτους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πια έντονα βιοποριστικά προβλήματα. Ταυτόχρονα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, την Πρωτοβουλία Σωματείων Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης και όλη την αριστερά να στηρίξουμε το σωματείο στον αγώνα του απέναντι στην εργοδοσία και την πρόταση για επαναλειτουργία του εργοστασίου με εργατικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου