Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!

Το ιστολόγιο, μετά από πολύ καιρό, δημοσιεύει κάτι ελπιδοφόρο από τη μεριά της εργατικής τάξης. Εργάτες διεκδικούν το εργοστάσιό τους από τα αφεντικά. Όσες επιφυλάξεις κι αν μπορεί να εγείρει η θεσμική διεκδίκηση συνεταιριστικών νησίδων, δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε συντροφικά, να ευχηθούμε επιτυχία και να συντρέξουμε εμπράκτως το εγχείρημα, ελπίζοντας να βρει μιμητές. 
Αναδημοσιεύεται από την Κόκκινη Γωνιά
Παραναγνώστης


Πρόσκληση

Oι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, θυγατρική του ομίλου Φιλκεραμ &  Johnson, απλήρωτοι  απο τον  Μάιο του 2011, αγωνιζόμαστε με πεισμα στο να κερδισουμε τα δικαια αιτηματα μας, που ειναι το δικαιωμα στην εργασια και την αξιοπρέπεια!

διεκδικούμε την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και την λειτουργία την επιχείρησης κάτω από εργατικό ελέγχο και επιτήρηση .
διεκδικούμε την επαναλειτουργία του εργοστασίου από τους ανθρώπους που ξέρουν να το λειτουργούν και όχι να ειναι άρπαγες !!
διεκδικούμε την χρηματοδότηση από το ταμείο του ΟΑΕΔ όπως χρηματοδοτεί τον κάθε άνεργο!
διεκδικούμε την δημιουργία νομικού πλαισίου λειτουργίας συνεταιριστικών επιχειρήσεων!
διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην ζωή, το δικο μας και των παιδιων μας!

και καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστική παράταξη κάθε ένωση σωματείων , κάθε εργαζόμενο, κάθε προβληματισμένο πολίτη της Θεσσαλονίκης να πάρει μερος στην συγκέντρωση ενημέρωσης που θα γίνει την Τετάρτη  11/7/2012 και ώρα  6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ολύμπου & Αριστοτέλους).
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ 

Ενημερώνουμε επίσης πως τη Παρασκευή 6/7 στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί Party οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα των εργαζομένων.

Πηγή: http://federacion-salonica.blogspot.gr/

5 σχόλια:

 1. Σε ευχαριστώ για την αναδημοσίευση. Είναι πραγματικά ένας από τους σημαντικότερους αγώνες που συμβαίνει στη πόλη μας αυτή τη στιγμή. Ακριβώς για τον λόγο τον οποίο ανέφερες εισαγωγικά. Είναι κρίσιμο, να στηριχθεί η πρόταση των εργατών κι από ευρύτερες εργατικές δυνάμεις, γι αυτό και θα είναι δείκτης η σύσκεψη της Τετάρτης.

  Παρόλο που το ηθικό των εργατών είναι πολύ υψηλό και με διάθεση αγώνα, μετά από πάνω από 1 χρόνο που βρίσκονται απλήρωτοι έξω από το εργοστάσιο και με καθημερινές βάρδιες, πρέπει -επιτέλους- να αισθανθούν πως υπάρχει εργατικό κίνημα στη πόλη, που δεν πουλάει φούμαρα και υποσχέσεις διαφόρων χρωματισμών, αλλά να στηρίξει έμπρακτα τον δίκαιο τους αγώνα.

  Καλή συνέχεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ φίλε
   Η ανακοίνωση του σωματείου αναρτήθηκε και στο blog του Συντονιστικού μας: http://sidonistiko.blogspot.gr/2012/07/blog-post_05.html#more
   Έχεις επαφή με το σωματείο;
   Αν θέλεις, στείλε μου στο email του blog όσες πληροφορίες μπορείς, πολιτικές εκτιμήσεις, ιστορικό του σωματείου, ό,τι νομίζεις τέλος πάντων.
   Θέλω να προτείνω στο συντονιστικό στις Κυκλάδες την έκδοση ανακοίνωσης επί του θέματος και χρειάζομαι στοιχεία που να απαντούν σε κάθε πολιτική προκατάληψη ή καχυποψία.
   Καλή δύναμη

   Διαγραφή
  2. Σας 'εχω στείλει mail, περιμένω απάντηση, καθώς και το τηλέφωνο μου είναι στη διάθεση σας.

   Διαγραφή
  3. @avantimaestro
   Κάτι δεν πήγε καλά με το mail,δεν έχω λάβει τίποτε.Η διεύθυνση είναι paranagnostis@gmail.com

   Διαγραφή
  4. Δικό μου το λάθος, καθώς έστειλα mail στο συντονιστικό κυκλάδων.
   Το στέλνω και σε σένα, φίλε παραναγνώστη.

   Διαγραφή