Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Κάτω τα χέρια από τους Χαλυβουργούς

Σύλληψη του Γιώργου Σιφωνιού, προέδρου του Σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αποφασιστικά την προσαγωγή του αγωνιστή εργάτη, Γιώργου Σιφωνιού, προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία. O Μάνεσης έδωσε «εντολή» στους σεκιουριτάδες να εμποδίσουν να μπει στο χώρο του εργοστάσιου στον Ασπρόπυργο αυτοκίνητο που έφερνε τρόφιμα αλληλεγγύης στους απεργούς και οι εργαζόμενοι προφανώς δεν αποδέχτηκαν αυτή την απεργοσπαστική παρέμβαση.
Πρόκειται σαφώς για μια τρομοκρατική και παραδειγματική ενέργεια της Eλληνικής Aστυνομίας που στοχεύει στον ίδιο τον απεργιακό αγώνα διαρκείας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, ενός αγώνα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στο μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Ενός αγώνα, που βρίσκεται στην καρδιά της ταξικής αναμέτρησης, ενάντια στο κεφάλαιο και την εργοδοσία, ενάντια στην προσπάθεια για συνολική διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων.
Είναι προφανές ότι η χθεσινή ενέργεια εντάσσεται σε μια εκστρατεία για να κατασταλεί και πληγεί το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών και όλης της κοινωνίας που τους συμπαραστέκεται. Οι δυνάμεις καταστολής και οι πολιτικοί καθοδηγητές τους, πιστοί στα συμφέροντα του κύριου Μάνεση και της τάξης του, ελπίζουν ότι θα ξεμπερδεύουν με τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, όμως είναι γελασμένοι. Τους στέκεται εμπόδιο η εργατική αντίσταση στην «ανάπτυξη» της φτώχειας και της πείνας που θέλουν να φέρουν, στην «ανάπτυξη» των κερδών των καπιταλιστών και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και ανέργων.
Είναι η στιγμή που πρέπει η πολιτική και ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων να ενισχυθεί ώστε ο αγώνας των Χαλυβουργών να νικήσει. Είναι η στιγμή που όλοι οι αγωνιζόμενοι και οι απεργοί πρέπει να χτυπήσουν από κοινού, που όλη η μαχόμενη κοινωνία μπορεί να γίνει μια γροθιά σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής, με κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και με κινητοποίηση συμπαράστασης. Από την πλευρά της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος
Νίκη στον Αγώνα της Χαλυβουργίας    

Γραφείο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
5/3/2012
 


Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει με αγανάκτηση σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό την τρομοκρατική σύλληψη από την αστυνομία του προέδρου του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας Γιώργου Σιφωνιού που βρίσκεται επικεφαλής ενός πολύμηνου απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών, κόντρα στην τρομοκρατία του μεγαλοβιομήχανου Μάνεση και της τάξης του, κόντρα στην κυβέρνηση. Η σύλληψη του Γ. Σιφωνιού είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση στηρίζει με όλα τα μέσα και με την κρατική καταστολή τον βάρβαρο πόλεμο των βιομηχάνων κατά της εργατικής τάξης, προκειμένου να τσακίσουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Το αγωνιστικό περήφανο παράδειγμα των χαλυβουργών αποτελεί γι’ αυτούς κακό παράδειγμα γιατί δείχνει το δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και αντεπίθεσης που πρέπει να βαδίσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Πρέπει τώρα πιο αποφασιστικά και δυνατά να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη στους ηρωικούς χαλυβουργούς ώστε η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι να πάρουν την αρμόζουσα απάντηση.
ΑΘΗΝΑ 4/3/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ 
Πηγή LeninReloaded και TraversoRossa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου