Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τηλεκατευθυνόμενα - μη επανδρωμένα ελικόπτερα για την καταστολή τους εσωτερικού εχθρού!

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η συνάφεια των αστικών δογμάτων Άμυνας-Άσφάλειας που στο πλαίσιο των Ασύμμετρων Απειλών και των Προληπτικών Πολέμων στοχοποιείται ο εχθρός λαός και τα κοινωνικά κινήματα. Δόγματα και πολεμικές τακτικές που οι στρατιωτικοί σχηματισμοί εφαρμόζουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για να επιστρέψουν αργότερα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις και να τις χρησιμοποιήσουν για την καταστολή των κινημάτων και των εξεγέρσεων.
Στρατιωτικές δυνάμεις που σε εθνικό και νατοϊκό επίπεδο αναλαμβάνουν κατασταλτικά καθήκοντα, ενώ η αστυνομία στρατιωτικοποιείται. Σαφώς, και πάντα θα υπάρχει η εμπορική χρήση, με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να τον κρατούν τα ΜΜΕ, οι σύγχρονοι ναοί της καθεστωτικής προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης και της χειραγώγησης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα ένας νόμος, που πρόσφατα ψηφίστηκε από το Κογκρέσο, απαιτεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τη νομιμοποίηση της ιδιωτικής χρήσης τηλεκατευθυνόμενων - μη επανδρωμένων - ελικοπτέρων με ενσωματωμένη κάμερα.
Ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη χρησιμοποιήσει τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα για κατασκοπευτικούς λόγους στο Πακιστάν. Ωστόσο, υπάρχουν και μοντέλα που απευθύνονται αποκλειστικά για ιδιωτική χρήση και πωλούνται σε καταστήματα παιχνιδιών στις ΗΠΑ. Ένα απλό μοντέλο κοστίζει γύρω στα 300 δολάρια, ενώ ένα πιο εξελιγμένο κοστολογείται στα 30.000 δολάρια.
Μεσίτες στο Λος Άντζελες, χρησιμοποιούσαν τα συγκεκριμένα ελικόπτερα για να παρουσιάζουν φωτογραφίες εκπληκτικής θέας και ευκρίνειας στους πελάτες τους. Ωστόσο, το LAPD τους επισήμανε τον Ιούνιο ότι παραβιάζουν τους νόμους των ΗΠΑ και ότι έπρεπε να σταματήσουν. Επιπλέον, αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν κάνει χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής με σκοπό τη καταγραφή εναέριων πλάνων σε κατεστραμμένες περιοχές από φυσικά αίτια.
Μια πολωνική εταιρία, ονόματι Robokopter, παρέδωσε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο που παρουσιάζει τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, στη Βαρσοβία. Τα πλάνα καταγράφηκαν από το ομώνυμο τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο, του οποίου η τιμή υπολογίζεται στα 6.000 δολάρια.
Δε θα μας φανεί παράξενο αν το επόμενο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία ενισχύσει τα μέσα καταστολής και παρακολούθησης που διαθέτει με αυτού του είδους τα ελικόπτερα.
Για την «Ασφάλεια» μας, βεβαίως.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Φίλε παραναγνώστη, μου ήρθε με mail. Κακώς δεν το τσέκαρα πριν το ανεβάσω, αλλά θεώρησα πως θα έχει ανέβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή