Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μαύρος ρεφορμιστής, άσπρος ρεφορμιστής αρκεί να θάβει την εργατική υπόθεση

Αναδημοσίευση από τον Κόκκινο Τύπο
 Είναι οι μπάτσοι αδέρφια μας;
Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό: Η αριστερά της διαχείρισης και η αριστερά της μισής αντίστασης, παρούσες (μέσω κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης) στην κινητοποίηση των ένστολων για τις περικοπές!! Πιο συγκεκριμένα, από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί ο Δ. Στρατούλης και η Ρ. Δούρου ενώ από το ΚΚΕ ο Σ. Χαλαβατζής και ο Η. Σταμέλος (μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ).
Ας τα πάρουμε ένα ένα...

Ο Τσίπρας έδωσε ακόμη ένα ρεσιτάλ υπεύθυνης-αριστερής αντιπολίτευσης. Και τι δεν είπε το στόμα του στη συνάντηση με τα προεδρεία των σωμάτων ασφαλείας! Παραθέτουμε μερικά από τα λεγόμενά του:
" Η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους. "
 " Οι ένστολοι είναι κατηγορία εργαζομένων που παράγουν κοινωνική υπεραξία(!!)"
" Οι κινητοποιήσεις των ένστολων μπορεί να αποτελέσουν το κρίσιμο εφαλτήριο για την αφύπνιση του λαϊκού κινήματος και να αποτελέσουν την αρχή του τέλους του πέπλου της σιωπής που έχει επικαθίσει πάνω στα πολιτικά πράγματα "
Ό,τι κι αν ακούσουμε πλέον από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση. Μέρα με την μέρα, αποδεικνύεται και στους πιο δύσπιστους ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στο αστικό πολιτικό σύστημα. Το "άνοιγμα" Τσίπρα στα σώματα ασφαλείας δεν είναι καινούριο. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη Τσίπρα στη ΓΑΔΑ   λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιούνη, όπου μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε θέσει σαν προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, την συμφιλίωση λαού και αστυνομίας!
Εκείνο όμως που είναι ακατανόητο, είναι η παρουσία εκπροσώπων του ΚΚΕ. Είχε προηγηθεί η συνάντηση της Α. Παπαρήγα με αντιπροσωπεία των σωμάτων ασφαλείας και σχετικό άρθρο στον Ριζοσπάστη (δείτε εδώ ).
Μερικά ερωτήματα από εμάς:
1) Ποιος είναι ο ρόλος των σωμάτων ασφαλείας και ποια η σχέση τους με το αστικό κράτος; 
2) Τι έχουν να πουν οι δύο "μεγάλοι" της αριστεράς στον κόσμο του κινήματος που (τα τελευταία ειδικά χρόνια) έχει φάει το ξύλο της αρκούδας και τόννους χημικών;
3) Τι έχει να πει το ΚΚΕ στους χαλυβουργούς εργάτες που είδαν την απεργία τους να σπάει μετά από επέμβαση των ΜΑΤ;
4) Τι έχουν να πουν οι δύο πυλώνες της ρεφορμιστικής αριστεράς για την συνύπαρξη (έστω δια αντιπροσώπων) στην ίδια πορεία με τους ακροδεξιούς του Καμμένου και τους ναζιστές της Χ.Α;
5) Τι έχουν να πουν για τη νέου τύπου καταστολή  του Δένδια (και μάλιστα ενόψει των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ), πέρα από τις όποιες ανακοινώσεις;
6) Τι έχουν να πουν στους ντόπιους και ξένους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους την κρατική καταστολή;

Να μην μειωθούν οι μισθοί τους! Εύγε και πάλι εύγε!!kokkinostupos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου