Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Σύμβαση ντροπής σε γραμμή Μνημονίου υπογράφει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και . . . 

Το άρχισε το ΚΚΕ. Η ΑΝΤΑΣΥΑ δίστασε αλλά τελικά μετά από 6 μέρες ακολούθησε το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει και τουλάχιστον τυπικά φαίνεται να έχει δίκιο (;) αλλά ο Φωτόπουλος Φωτόπουλος ε;. Καιροί των τεράτων. . . . 
Παραναγνώστης
Τρεις βδομάδες μετά την καταγγελία των μνημονίων από τον ελληνικό λαό, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα, αντί να μπει μπροστά για την αγωνιστική ανατροπή τους, μετατρέπεται σε δούρειο ίππο για την εφαρμογή τους.
Κρυφά από τους εργαζόμενους και σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες τους, οι «αντιμνημονιακές» ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΑΔ) προχωρούν στην υπογραφή της πιο επαίσχυντης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ιστορία της ΓΕΝΟΠ.
Μια κατ’ όνομα «Συλλογική Σύμβαση» που επικυρώνει τα μνημόνια και τη συντριβή των μισθών, ανοίγει το δρόμο στις απολύσεις και στην εκποίηση ολόκληρης της ΔΕΗ, καθώς:
  1. Νομιμοποιεί τις μειώσεις μισθών (35%) που επέβαλαν τα μνημόνια κι οι εφαρμοστικοί νόμοι και παραχωρεί εν λευκώ στη διοίκηση τη δυνατότητα διαμόρφωσης κατά το δοκούν και ανά μήνα τις αμοιβές των εργαζομένων, ώστε να υλοποιούνται οι εντολές της Τρόικας.
  2. Αποδέχεται την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το ξεπούλημα Ορυχείων, Μονάδων Παραγωγής και Δικτύων, λύνει τα χέρια σε κυβέρνηση κι εργοδοσία να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις «για οικονομοτεχνικούς λόγους».
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ενώ η ΔΕΗ έχει εισαχθεί από 12.5.2012 στο Ταμείο Εκποίησης Δημόσιας Περιουσίας, οι «αριστεροί» - «αντιμνημονιακοί» στη ΓΕΝΟΠ δεν έχουν πει ακόμα ούτε κουβέντα! Είναι οι ίδιοι που τον Οκτώβρη του 2010 συμφώνησαν στον τεμαχισμό της ΔΕΗ σε ανεξάρτητες κι ευπώλητες θυγατρικές, προκειμένου… «να μην βγει η χώρα από το ευρώ και την ΕΕ»!
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Η τεράστια υποδομή που έχτιζε επί 60 χρόνια ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση σε όφελός του, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τη χώρα μας. Μπροστά στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και τη μετατροπή του ρεύματος σε κερδοσκοπικό εμπόρευμα υπάρχει μια απάντηση: Εθνικοποίηση ολόκληρου του ηλεκτρενεργειακού τομέα.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεθεί στο πλευρό των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων που στον αντίποδα των ξεπουλημένων-εργοδοτικών ηγεσιών της ΓΕΝΟΠ,  απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν τη ΣΣΕ της ντροπής, ενώ καλούν και τα πρωτοβάθμια σωματεία-μέλη της ΓΕΝΟΠ μαζί με τα κλαδικά συνδικάτα ενέργειας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση με στόχο την ανατροπή των Μνημονίων.

 

. . .  μια διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ:Η παραπληροφόρηση του Ριζοσπάστη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΟ Γραμματέας και εκπρόσωπος της ΣΑΔ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ρίζος Ρίζος, έχει διαγραφεί από το κόμμα από τον Γραμματέα του Συνασπισμού εδώ κι ενάμιση χρόνο

Σε δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη αναφέρεται πως οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΕΝΟΠ υπερψήφισαν την κατάπτυστη και αντεργατική ΕΣΣΕ σε συνεργασία με τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Προφανώς οι συντάκτες αναφέρονται στην παράταξη της ΣΑΔ (το αναφέρουν κιόλας) για την οποία με δελτίο τύπου των Νομαρχιακών επιτροπών Κοζάνης -Φλώρινας (σε πλήρη εναρμόνιση με το γραφείο τύπου του ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ ) την 27/1/2012  έγινε ξεκάθαρο πως η εν λόγω παράταξη  δεν έχει καμία οργανική πολιτική σχέση με τον ΣΥΝ η τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εκλογές του Σωματείου ‘’ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ’’ το οποίο έχει έδρα στους Νομούς στους οποίους και δραστηριοποιείται.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας: Ο  Γραμματέας και εκπρόσωπος της ΣΑΔ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ρίζος Ρίζος, έχει διαγραφεί από το κόμμα από τον Γραμματέα του Συνασπισμού εδώ κι ενάμιση χρόνο.
Το γεγονός αυτό είναι, προφανώς, γνωστό και στο ΚΚΕ και στην παράταξή του στη ΓΕΝΟΠ, ΕΣΚ .
Και μια ρητορική ερώτηση: Γιατί το ΚΚΕ βγάζει επιλεκτικά και με συκοφαντικό τρόπο τα ζητήματα της ΓΕΝΟΠ στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αναφέρει πουθενά πως ο επικεφαλής της εν λόγω παράταξης είναι διαγραμμένος;

Η τακτική αυτή δεν διαφέρει πουθενά από την συκοφαντική ρητορική των ημερών με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κι άλλες αντιδραστικές δυνάμεις.

Τέτοιες πρακτικές δεν ωφελούν σε τίποτα ένα τόσο ιστορικό κόμμα, όταν μάλιστα τις έχει κατά καιρούς βιώσει και στο πετσί του με επαίσχυντο τρόπο.

Επίσης υπενθυμίζεται στο  ΚΚΕ ότι  χρόνια πριν διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γραμματέας της ΣΑΔ, είχε πρώτα διαγραφεί από τους κόλπους του ΚΚΕ.Άραγε είναι διαφορετική η μια διαγραφή από την άλλη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου