Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης για τις φασιστικές επιθέσεις

Αναδημοσίευση από τον Αγώνα της Κρήτης

 Με αφορμή τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις στα Χανιά, αλλά με το μυαλό μας στην κατακόρυφη αύξηση επιθέσεων νεοναζί κατά τις 2 προεκλογικές περιόδους, νιώθουμε πως κάποια πράγματα δεν έχουν ειπωθεί.
Θεωρούμε σίγουρο πια ότι κανένας ντόπιος που είχε σκοπό να ψηφίσει το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν άλλαξε γνώμη εξαιτίας του ολοφάνερου νεοναζιστικού χαρακτήρα του. Αυτό που πραγματικά μας προβληματίζει είναι το ότι πάρα πολλοί πλέον συμπολίτες, συνάδελφοι και γείτονές μας γνωρίζουν ότι οι χρυσαυγίτες χαιρετούν ναζιστικά και λατρεύουν τον Χίτλερ, και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, τους ψήφισαν.

Σε αυτό είμαστε πλέον κάθετοι. Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές ή υποψήφιοι βουλευτές τους είναι ναζιστές και εν δυνάμει δάρτες και δολοφόνοι, πόσο μάλλον τα απλά μέλη τους που εκτελούν εντολές με σιδηρά πειθαρχία. Αλλά ο κόσμος τους ψηφίζει νομίζοντας ότι “η Χ.Α. είναι ενάντια στο σύστημα”.
Τα μαχαίρια λοιπόν και τα λοστάρια πήραν φόρα και καμία αντιφασιστική ρητορεία, και κανένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο δεν τα σταμάτησε, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να τα σταματήσει, όσο το λεγόμενο αντιφασιστικό κίνημα δεν πείθει για το ότι η Χ.Α. ήταν και θα είναι πάντα ακραία ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ δύναμη, ότι υπάρχει μονάχα για να βγάζει λάδι τους πραγματικούς εχθρούς της κοινωνίας,  με το να υποδεικνύει άλλους ως εχθρούς της, με το να  στρέφει την οργή της εναντίον άλλων, πραγματικά αθώων και συνήθως ανήμπορων να το αποδείξουν.
Όσον αφορά επομένως εμάς, τα μέλη του Φ.Μ.Κ., δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι , είμαστε σίγουροι ότι όλη η ελληνική κοινωνία πλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για δολοφόνους και εγκληματίες και ότι δεν αρκεί απλά να το επαναλαμβάνουμε.
Από την πικρή μας εμπειρία θέλουμε επιτέλους να ακουστεί ότι εμείς οι μετανάστες δεν έχουμε, ούτε είχαμε ποτέ την φιλοδοξία να μας σέβονται ή ακόμα και να μας ανέχονται όλοι οι ντόπιοι. Γνωρίζουμε το φόβο “του άλλου”. Αυτό   που ζητάμε εμείς, είναι το κράτος και οι θεσμοί να λειτουργούν ως τέτοιοι, όχι δηλ υποκειμενικά, ρατσιστικά και μεροληπτικά. διαχέοντας “επισήμως” το δηλητήριο των διακρίσεων και του φυλετικού ρατσισμού.
Είναι καθήκον  της Πολιτείας να είναι δίκαιη και αμερόληπτη απέναντί μας και σε κάθε μειονότητα, είναι δουλειά της να επιβάλλει την ισότητα ακόμα κι αν η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για αυτήν.  Αν πρέπει να λέγεται κάτι για τους φασίστες, από τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές ομάδες, είναι ότι δεν συνιστούν επουδενί απειλή για το “σύστημα”, για τα συμφέροντα εκείνων που απομυζούν την κοινωνία, αλλά το ακριβώς αντίθετο, αποτελούν το μαστίγιό τους. Θέλουμε τους μετανάστες οργανωμένους σε συλλογικούς αγώνες πίεσης για μια ισότιμη αντιμετώπιση των αρχών απέναντί μας και θα θέλαμε και όσους θέλουν μια δίκαιη κοινωνία στο πλευρό μας σε αυτόν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου