Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Επίθεση απεργοσπαστών στη Χαλυβουργία!

Αναδημοσίευση από την Αντίσταση στις Γειτονιές


  4:23 μ.μ.:  από τον Χάρη Μανώλη Το Δ.Σ των εργαζομένων και οι απεργοί Χαλυβουργοί καλούν το λαό σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης σήμερα 6μμ έξω από την Πύλη της Χαλυβουργίας. Να μην αφήσουμε την απεργοσπασία να περάσει.
3:20 μ.μ .: Επειδή γράφονται και κυκλοφορούν διάφορα, αυτό που έγινε στη χαλυβουργία είναι όπως περιγράφεται στο πρώτο μας κείμενο. Αυτή την ώρα είναι μαζεμένοι στο εργοστάσιο απεργοσπάστες από τη μια και απεργοί με αλληλέγγυους από την άλλη. Η πύλη είναι ανοιχτή. Οι  αλληλέγγυοι είναι από σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς των γύρω περιοχών.  Αυτά που γράφονται περί άγριου ξύλου που εξακολουθεί να γίνεται και βαριά  τραυματίες και ότι έχει εμφανιστεί η αστυνομία δεν ισχύουν μέχρι τώρα τουλάχιστον. Οι τραυματίες είναι όλοι καλά, ο ένας παρέμεινε στο νοσοκομείο για ψυχολογική υποστήριξη. Τα περί εμφράγματος του ενός δεν ισχύουν, ας είμαστε πιο προσεκτικοί για το τι γράφουμε.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν όχι σήμερα κάποια στιγμή η εργοδοσία και η κυβέρνηση θα αποφασίσουν να ξεμπερδέψουν με έναν αγώνα που τους έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, γι' αυτό η αλληλεγγύη μας χρειάζεται να ενταθεί, και να είμαστε εκεί όποτε μας το ζητούν οι χαλυβουργοί!

Τελευταία ενημέρωση για τους τραυματίες: Είναι όλοι καλά, οι δύο έχουν ήδη βγει από το νοσοκομείο. (2:31 μ.μ.)

Πριν από καμιά ώρα εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο απεργοσπάστες με διευθυντικά στελέχη. Σκοπός τους ήταν να μπουν και να καταλάβουν ουσιαστικά το εργοστάσιο μιας και προσπάθησαν να κλείσουν την πύλη με λουκέτα.
Οι απεργοί αντέδρασαν άμεσα και τότε οι απεργοσπάστες πέρασαν σε πιο βίαιες μεθόδους. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις από τους απεργούς οι οποίοι, με ζαλάδες και πιθανά σπασίματα (ο ένας στα δάχτυλα του χεριού) αυτή την ώρα βρίσκονται στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ακόμη αυτή την ώρα εξετάζονται από τους γιατρούς.
Στο εργοστάσιο έχουν μαζευτεί απεργοί και αλληλέγγυοι.
Κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν από τώρα και ως το βράδυ να πάνε στη πύλη του εργοστασίου.
Αστυνομία μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί αλλά φοβούνται κλιμάκωση της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου