Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τελευταία Ευκαιρία

Αναδημοσίευση από το Μέτωπο


Σχόλιο του Παραναγνώστη  :   Παρά τις πολιτικές ενστάσεις που θα μπορούσε κανείς να εγείρει σε αυτό το κείμενο η αίσθηση της ντροπής, το ερύθημα αιδούς το χρωματίζει ολόκληρο. Με ελάχιστη δόση υπερβολής, θα λέγαμε ότι βάζει σε δεύτερη μοίρα το ίδιο του το περιεχόμενο. Ως τέτοιο το αναρτάμε.


Σήμερα είναι η τελευταία ευκαιρία για την κινηματική κοινοβουλευτική αριστερά να διασώσει την αξιοπρέπειά της.

Είναι,  όμως, κυρίως, η τελευταία ευκαιρία που της δίνεται να βοηθήσει τον ελληνικό λαό ώστε να μη χαθούν
και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας που του απομένουν. Μαζί του, αυτή η αριστερά, έχει, κι αυτή,
την τελευταία ευκαιρία στην αξιοπρέπεια.
Η ελληνική βουλή, η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, είναι χειρότεροι από ότι έζησε η Ελλάδα την εποχή του Τσολάκογλου. Και ας μην έχει κανείς αμφιβολία, είναι η δική μας Ελλάδα αυτή που ξεπουλιέται, αυτή που χάνεται, αυτή που ταπεινώνεται.
Η δική μας, και όχι η δική τους.
 Όποιος τους  νομιμοποιεί δια της παρουσίας του είναι συνυπεύθυνος, ακόμη κι αν εκφράσει κάθετα, οριζόντια,
ή με οποιαδήποτε άλλη κλίση, την αντίθεσή του στις αποφάσεις που λαμβάνονται εντός του κοινοβουλίου.
Γιατί η ευθύνη δεν επιμερίζεται μόνο σε αυτούς που στήνουν κάθε φορά το σκηνικό, αλλά και σε αυτούς που δε φροντίζουν, στο μέτρο του δυνατού, να το αποκρούουν.
Ως ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχουμε πλήρη γνώση των ορίων της δημοκρατίας εντός του, αν και γνωρίζουμε ότι η μετακλητότητα ουδέποτε ίσχυε, δε μπορούμε παρά να ζητήσουμε την παραίτηση των βουλευτών του, όπως και την παραίτηση όσων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, θα τους αναπληρώσουν, μέχρι και τον τελευταίο συμμετέχοντα στα ψηφοδέλτια.
Η αποχώρηση της αριστεράς θα δημιουργούσε ακόμη και οργανωτικές δυνατότητες. Δηλαδή, θα υποχρεωθούν σε εκλογές, πράγμα που, κατά πάσα πιθανότητα, με διάφορες προφάσεις, θα αποφευχθεί για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο από όλες τις δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο.


Είναι ωραίο το θέαμα να κατεβαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα σκαλοπάτια της Βουλής προς το Σύνταγμα  για να ενωθούν με τη διαδήλωση (πράγμα που έχει συμβεί), αλλά θα είναι απείρως ωραιότερο να τα ανέβουν προς τη Βουλή, συμπορευόμενοι με το πλήθος.
Ως ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σας ανακαλούμε από τη Βουλή της ντροπής.
Οι καιροί δεν περιμένουν, φυσάει κόντρα.
Κ. Κρ., Χ. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου