Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πρώτοι στα μαθήματα, αλλά από αγώνες χμμ....

Το ΚΚΕ μπορεί να σου μιλήσει για αγώνες του παρελθόντος, μπορεί να σου μιλήσει για αγώνες του μέλλοντος, ποτέ όμως για αγώνες του παρόντος. Το ρεφορμιστικό μαγαζάκι του Περισσού, ενόψει της απεργίας των επιταγμένων καθηγητών τους, καλεί τους μαθητές να κάτσουν σπίτι τους!
Παραναγνώστης

Αναδημοσιεύουμε από τον Κόκκινο Τύπο

"Πρώτοι στα μαθήματα-πρώτοι στους αγώνες": Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές σε...μαχητικό διάβασμα
Απεργοσπασία με ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΝΕ....

Η ανακοίνωση-"μνημείο" της ΚΝΕ:

Μαθητή, μαθήτρια,


Εσύ και η οικογένειά σου φτάσατε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς δίνοντας μάχες, κάνοντας μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες. Βρεθήκατε αντιμέτωποι με τα μεγάλα εμπόδια που βάζει στα δικαιώματα σας στη μόρφωση και τη ζωή, η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Σκέψου! Η κυβέρνηση, οι ίδιοι δηλαδή που αναγκάζουν την οικογένεια σου να ξοδεύει ένα μάτσο λεφτά για τη μόρφωσή σου, που έχουν φτιάξει το σχολείο εξεταστικό κέντρο, της ημιμάθειας, του ατελείωτου τρεξίματος, της παραπαιδείας, του υποσιτισμού, με συγχωνεύσεις, τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομή, είναι οι ίδιοι που τώρα ρίχνουν τώρα ψεύτικα δάκρυα για το τι θα κάνουν οι μαθητές με τις εξετάσεις τους, ενώ τώρα παίρνουν και άλλα μέτρα που θα εντείνουν την άθλια πραγματικότητα που ζούμε.

Είναι οι ίδιοι που δήθεν νοιάζονται για τις εξετάσεις και το μέλλον σου, ενώ η πολιτική τους έχει διαμορφώσει τις εξετάσεις της παπαγαλίας και των αποσπασματικών γνώσεων που ξεχνάς μετά από λίγο διάστημα ότι έμαθες, τις εξετάσεις του άγχους και των φροντιστηρίων, τις σπουδές επί πληρωμή, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά. Η κυβέρνηση και διάφορα άλλα κοράκια είναι υποκριτές. Αξιοποιεί τα επικοινωνιακά παιχνίδια της ηγεσίας της ΟΛΜΕ, τις τουφεκιές που ρίχνει τώρα στον αέρα. Προσπαθεί να περάσει τη βάρβαρη πολιτική με το «μαστίγιο» και το φόβο, για να κάνει το λαό να σκύβει τη μέση, να υποτάσσεται.

Έχεις δίκιο να βλέπεις με προβληματισμό την απόφαση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Γιατί όλο το χρόνο δεν έκανε στην πράξη τίποτα, δεν οργανώνει τη πάλη ενάντια στο νέο σχολείο Α.Ε., στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, για ένα άλλο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, που θα δίνει μόρφωση σε όλους, που θα διδάσκει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια. Όμως μην υιοθετείς τα όσα λένε αυτοί που ευθύνονται για ότι άσχημο ζεις εσύ και η οικογένειά σου, την προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Καταδίκασε την επιστράτευση των εκπαιδευτικών στην οποία προχωράει η κυβέρνηση. Επιστράτευση σημαίνει σκλαβιά και υποταγή. Αν το δεχτείς θα το συναντάς συνέχεια ο ίδιος στο μέλλον σου, όταν κι εσύ θα παλεύεις για τα δικαιώματά σου. Το άγχος το δημιουργεί το ίδιο το σχολείο και το εξεταστικό σύστημα που έχουν φτιάξει.

Με μαχητικότητα,αισιοδοξία και καθαρό μυαλό να δώσεις τη μάχη των εξετάσεων, που ούτως η άλλως είναι μπροστά σου.

Με μαχητικότητα, αισιοδοξία και καθαρό μυαλό σκέψου,προετοιμάσου, οργανώσου και πάλεψε!

Το μέλλον σου δεν εξαρτάται μόνο από την ατομική προσπάθεια και τις ατομικές θυσίες σου, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές. Δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων του σχολείου των ταξικών φραγμών, της αμορφωσιάς και της ανταγωνιστικότητας. Το μέλλον σου κρίνεται και στον αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Πάρε κουράγια, διάβασε περισσότερο, μην αποπροσανατολίζεσαι, να δώσεις με το κεφάλι ψηλά τη μάχη που έχεις μπροστά σου.

Σαν μαχητής, έτσι και να συνεχίσεις στη ζωή σου.
ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

  1. Προφανώς θα έπρεπε να πει στους μαθητές να μην διαβάσουν για τις εξετάσεις κατ'εσέ.
    Πραγματικά δεν ξέρω τι έχετε στο κεφάλι σας. Αποκαλειτε "απεργοπάστες" τους μαθητές (λες και κάνουν ή μπορούν να κάνουν απεργία, αλλά όχι την ΟΛΜΕ που έκανε απεργοσπασία σε απεργία αλληλεγγύης στην ίδια(!!!) και ενώ αυτή (η ΟΛΜΕ) δεν έχει απεργήσει (και κατά πως πάει ούτε και πρόκειται) ακόμη.
    Το αντι-ΚΚΕ μένος τυφλώνει, και προσέξτε το.
    Όσο για τις εκφράσεις του τύπου "ρεφορμιστικό μαγαζάκι του Περισσού", καλό θα ήταν αυτοί που έχουν κάνει την φωλειά τους σκουπιδότοπο να προσέχουν περισσότερο.
    (ΑΝΤΑΡΣΥος δεν εισαι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ΠΑΣΚίτες και οι ΔΑΚίτες στην ΟΛΜΕ, η συμπαράταξη ή όχι μαζί τους, το πώς υπερβαίνεται ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός ή πώς τον σιγοντάρουμε, είναι κάποια πρώτα ερωτήματα, καθόλου επουσιώδη μάλιστα. Υπάρχουν όμως και άλλα, που ανακύπτουν μετά τα χθεσινά αποτελέσματα στις ψηφοφορίες των ΕΛΜΕ. Να μιλήσουμε επί της ουσίας λοιπόν και όχι με χαμηλότατου επιπέδου συνδικαλιές τύπου "οι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν απεργία" (υπάρχει και η κατάληψη πάντως...):

      α) Το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Είτε με τις επαίσχυντες δηλώσεις Σοφιανού, είτε με τις καταγγελίες των υπόλοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων ή με τη χωριστή συγκέντρωση τη Δευτέρα για να μη μολυνθεί από τα μιάσματα (στην Αθήνα τουλάχιστον, γιατί στην Πάτρα όπου βρισκόμαστε το έπαιξε ενωτικό στο δρόμο).

      β) Την παραμονή των γενικών συνελεύσεων στις ΕΛΜΕ, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ζητούσε από τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα....Δες εδώ σχετικά:http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8141.html
      Μετά τη χθεσινή συντριπτική υπερψήφιση της πρότασης ΟΛΜΕ και τον ταυτόχρονο καταποντισμό του πλαισίου "πάλης" του ΠΑΜΕ, βγαίνει κανένα συμπέρασμα ή συνεχίζουμε όπως πριν, καλά τα λέμε, οι εκπαιδευτικοί είναι ζώα, ξεπουλημένοι που δεν απεργούσαν τόσο καιρό, τα 'χουν βρει με την κυβέρνηση και άλλα τέτοια...ευτράπελα;

      γ) Μια παρένθεση για μια πολύ σύντομη ιστορική αναδρομή, πίσω στο μακρινό 2006, τότε που σε κινητοποιήσεις είχαν βγει οι δάσκαλοι (ΔΟΕ)...Ήταν τότε που πραγματοποιήθηκε η πολύμηνη απεργία των δασκάλων, ήταν τότε που και πάλι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ είχε σταθεί ΑΠΕΝΑΝΤΙ και κατήγγειλε τον αρχιπασόκο Μπράτη...Ο οποίος (με την παρέα του φυσικά) παρεμπιπτόντως σερνόταν ανά βδομάδα σε απεργία από τις ταξικές δυνάμεις στο χώρο της εκπαίδευσης, από όπου εντελώς συμπτωματικά έλειπε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, το οποίο κατήγγειλε...θεούς και δαίμονες!

      δ) Καλώς ή κακώς, υπάρχει απόφαση για απεργία, υπάρχει και η ισχύουσα από σήμερα το μεσημέρι επίταξη των εκπαιδευτικών. Σαφέστατο! Επίσης, πολύ συγκεκριμένο είναι και το ερώτημα που ανακύπτει, για να περάσουμε και επί του πρακτέου:


      Την Παρασκευή, το ΠΑΜΕ, θα είναι με τους απεργούς στα εξεταστικά κέντρα για να σπάσει στην πράξη η επιστράτευση ή θα έχει μέτωπο προς αυτούς όπως στις 20/10/11; Ή μήπως δεν θα κάνει τίποτα αφού έτσι κι αλλιώς έκανε πορεία για το ζήτημα τη Δευτέρα; Ή μήπως ο λόγος που δεν θα κάνει τίποτα είναι επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτάξει ακόμη και τα κτίρια (!!)....http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD


      Δεν εξηγούνται όλα με το "αντι-ΚΚΕ μένος", δεν είναι στραβός ο γιαλός, δεν βρέχει......



      Διαγραφή
  2. @trash
    Μια πολιτική θέση αγαπητέ δεν είναι εξηγήσιμη με ψυχιατρικούς όρους, ακόμα κι είστε ενδεχομένως ειδικός. Έτσι, σε αντίθεση μ' εσάς, θα αποδώσω τον προφανή παραλογισμό σας να μπερδεύετε την ΚΝΕ (η οποία έκανε την απεργοσπασία) με τους μαθητές, που δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο ακόμα κι αν το ήθελαν, όχι σε κάποιο φανταστικό υπερ-ΚΚΕ μένος σας αλλά στη βιασύνη του υπερβάλλοντος κομματικού σας πατριωτισμού, πολιτικό χαρακτηριστικό άλλωστε του χώρου που υπερασπίζεστε. Πιο επικίνδυνο πάντως μου φαίνεται να βαφτίζει κανείς το κρέας της διασπαστικής - εκτονωτικής απεργίας που πρότεινε το ΚΚΕ στην ΑΔΕΔΥ, ψάρι της «απεργίας αλληλεγγύης».
    Τέλος, εκδοθησομένου του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων της μετριότητός μου, υπόσχομαι - για την συμπάθειά σας - να το αναρτήσω πάραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάζω στοίχημα ότι ο Παραναγνώστης, και οι συν αυτών ήταν έτοιμοι για επανάσταση αλλά το αντεπαναστατικό ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΝΕ δουλεύοντας ως οδοστρωτήρας του συστήματος τους σταμάτησε. Όπως πχ στη Βάρκιζα, στο Πολυτεχνείο (από το οποίο έλλειπε αλλά… ήταν μέσα για να σταματήσει την επανάσταση κλπ κλπ… πάρε και ένα φύλο νο 8… ). Μόνο έτσι μπορώ να ερμηνεύσω με το… σταλινικό μυαλό μου την καταστροφή μιας ακόμη επανάστασης που θα έκαναν οι διαρκείς επαναστάτες αντικκκέδες! Τώρα γιατί αυτή η κριτική μοιάζει τόσο πολύ με τις ίδιες που διάβαζα πριν 20, 30, 40, 50 χρόνια πριν, όντας στους αγώνες καθημερινώς, δεν είναι της ώρας ούτε είμαι ψυχίατρος.

    Όσο για την ανακοίνωση της ΚΝΕ. Αποσπασμένη από τους αγώνες της ΚΝΕ φαντάζει ένα ξέμπαρκο κείμενο. Όπως και κάθε κείμενο του ΚΚΕ. Και του Μαρξ τα κείμενα το ίδιο….

    ΑπάντησηΔιαγραφή