Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Τα κίτρινα γιλέκα θα συγκλίνουν με τον κόσμο της εργασίας;

Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου περισσότεροι από 500 αντιπρόσωποι των κίτρινων γιλέκων από διάφορες διασταυρώσεις όλης της Γαλλίας, συγκεντρώθηκαν στο Μονπελιέ για να πραγματοποιήσουν την τέταρτη Συνέλευση των Συνελεύσεων (ADA). Συζήτησαν την συνέχιση  του ιστορικού τους κινήματος, το οποίο ξεκίνησε σχεδόν πριν από ένα χρόνο στις 17 Νοεμβρίου. Οι συζητήσεις τροφοδοτήθηκαν επίσης από την προοπτική της απεργίας. Μια γενική απεργία στην οποία ένας ολοένα και περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις ενώνονται για να αποκρούσουν το σχέδιο της κυβέρνησης Macron για την καταστροφή του συστήματος των συντάξεων.
Το ζητούμενο είναι να γίνει η 5η Δεκεμβρίου 2019 μια ημερομηνία σταθμός για το κίνημα που θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Το τελικό ανακοινωθέν της απόφασης μετά από συνεννοήσεις με τις τοπικές ομάδες είναι το ακόλουθο:




Η ADA που συγκεντρώθηκε στο Μονπελιέ σήμερα πιστεύει, μετά από ένα χρόνο αδιάλλακτη κινητοποίηση, ότι η κατάσταση βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή.
Έφτασε η στιγμή για σύγκλιση με τον κόσμο της εργασίας και το δίκτυο χιλιάδων συνδικαλιστών που, όπως και εμείς, δεν συναινούν
Χρειάζεται μια συγκέντρωση του γαλλικού λαού σε όλες τις συνιστώσες του: αγρότες, συνταξιούχους, νέους, καλλιτέχνες, άτομα με αναπηρίες, μικρούς τεχνίτες, εργαζόμενους, άνεργους, επισφαλείς, δημόσιους και ιδιωτικούς εργαζόμενους ....
Μπορούμε
να αδράξουμε την ευκαιρία ,  της 5ης Δεκεμβρίου, όταν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα είναι σε απεργία και σε γενικές συνελεύσεις για να την οδηγήσουν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
H ADA του
Μονπελιέ καλεί τα Κίτρινα Γιλέκα να βρεθούν στην καρδιά αυτού του κινήματος, με τις δικές τους απαιτήσεις και επιδιώξεις στους χώρους εργασίας τους ή στις διασταυρώσεις τους, φορώντας τα γιλέκα τους!
Η ήττα της κυβέρνησης στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα ανοίξει
για το στρατόπεδο μας το δρόμο για περαιτέρω νίκες.
Όλοι στο δρόμο από τις 5 Δεκεμβρίου, σε απεργία ή σε κυκλική διασταύρωση ή σε δράση αποκλεισμού!

Όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι και, αυτή τη φορά, την ίδια χρονική στιγμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου