Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Η πόλη της Salamieh Πολιορκείται. Επείγουσα Ανάγκη Αλληλεγγύης


Αναδημοσίευση από το Intenational Viewpoint


Η πόλη της Salamieh  είναι περικυκλωμένη και υπό πλήρη αποκλεισμό για αρκετές ημέρες από το υπεραντιδραστικό κίνημα του Ισλαμικού Κράτους που απειλεί με σφαγή τον τοπικό πληθυσμό.

Στις 31 Μάρτη 2015,  στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους σφαγίασαν 48 άμαχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στο χωριό Maboujah, 25 χιλιόμετρα βόρεια της Salamieh. Οι περισσότεροι είχαν εγκαταλείψει την πόλη πριν από την άφιξη του Ισλαμικού Κράτους.

Η πόλη της Salamieh ήταν μια από τις πρώτες πόλεις στη Συρία που ξεσηκώθηκαν ενάντια στο αιματοβαμμένο καθεστώς Assad στην αρχή της επανάστασης το 2011. Οι επαναστάτες της πόλης υπέστησαν μια άγρια καταστολή στα χέρια των υπηρεσιών ασφαλείας και των παραστρατιωτικών ομάδων του καθεστώτος τα τελευταία χρόνια. Το επαναστατικό πνεύμα και οι αρχικοί στόχοι της επανάστασης για δημοκρατία,  κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα παρόλα αυτά επέμειναν και  συνέχισαν να υποστηρίζονται από αρκετούς επαναστάτες που βρίσκονταν ακόμα στην πόλη, μέσω λαϊκών διαδηλώσεων και άλλων πολιτικών κινήσεων.

Είναι καθήκον όλων των επαναστατών και διεθνιστών να στηρίξουν τον τοπικό πληθυσμό της Salamieh και τους επαναστάτες της πόλης ενάντια στην επαπειλούμενη σφαγή τους από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι επαναστάτες του Salamieh ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες την καμπάνια «Η Salamieh σφαγιάζεται» σε κοινωνικά δίκτυα για να συνεγείρουν τον κόσμο μπρος στην απειλή που αντιμετωπίζουν.

Είναι απολύτως απαραίτητο να προσφέρουμε την πλήρη και άμεση αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Salamieh και στους συντρόφους μας του Επαναστατικού Αριστερού Κινήματος της πόλης που βρίσκονται κάτω από την απειλή μιας νέας σφαγής από το Ισλαμικό Κράτος.

No passaran,

Δεν πέρασαν

Δεν θα περάσουν

Όχι στο εγκληματικό καθεστώς Άσαντ  όχι και στις αντιδραστικές και φονταμενταλιστικές δυνάμεις

Όλη η  εξουσία και ο πλούτος στο λαό


Επαναστατικό Αριστερό Κίνημα στη Συρία

2 του Απρίλη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου