Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

«No Harbour for Genocide


Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων λέει

«No Harbour for Genocide»

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων χαιρετίζει και στηρίζει τη διεθνή πρωτοβουλία «We say: No Harbour for Genocide (NHFG)», που στοχεύει στο να μπλοκαριστεί ο ελλιμενισμός στη Μεσόγειο των τάνκερ «Overseas Santorini» και «Overseas Sun Coast». Δύο δεξαμενόπλοι;, τα οποία μεταφέρουν συστηματικά πετρέλαιο για τα στρατιωτικά αεροσκάφη που χρησιμοποιεί το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και όχι μόνον. Σύμφωνα με

καταγγελία της ΠΕΝΕΝ, διαχειριστής των δύο πλοίων φέρεται «στρατολογημένος Έλληνας εφοπΛ(η)στής που είναι στην υπηρεσία του γενοκτονικού Ισραήλ... ενώ η έδρα της εταιρίας είναι στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα η φερόμενη εταιρία εδρεύει στην Γλυφάδα…».

Μέχρι σήμερα, έχουν μεταφέρει χιλιάδες τόνους στρατιωτικού τύπου καυσίμων (Valero Energy) στο Ισραήλ, τα οποία φορτώνονται στο διυλιστήριο Bill Greehey στο Corpus Christi του Τέξας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 300.000 βαρέλια πετρελαίου που μεταφέρουν καθένα από τα πετρελαιοφόρα φτάνουν και περισσεύουν για τον ανεφοδιασμό περίπου 12.000 φορές ενός μαχητικού F-16 ή F-35 που χρησιμοποιεί Ισραήλ για την εξολόθρευση του Παλαιστινιακού λαού.

Και αυτό, τη στιγμή που τα καύσιμα είναι σε έλλειψη στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να μειώνονται δραματικά οι μεταφορές τροφίμων από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από το ανθρωπιστικό γραφείο του ΟΗΕ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη (OCHA).

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει τον ελλιμενισμό κάθε πλοίου που μεταφέρει στρατιωτικό φορτίο στο Ισραήλ, όπως τα συγκεκριμένα καύσιμα, σε συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις της χώρας για την πρόληψη της γενοκτονίας και άλλων διεθνών εγκλημάτων. Της υπενθυμίζει -στην περίπτωση που (κάνει ότι) το έχει λησμονήσει για χάρη των συμφερόντων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των εφοπλιστών κ.λπ.-, ότι το Ισραήλ, κατά παράβαση των νομικά δεσμευτικών εντολών του Διεθνούς Δικαστηρίου, συνεχίζει την ανελέητη σφαγή στη Γάζα, διαπράττοντας εγκλήματα πολέμου, όπως η εθνοκάθαρση και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Επίσης, τη δήλωση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για τα παλαιστινιακά εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε, σύμφωνα με την οποία οι παραβιάσεις των αποφάσεων Διεθνούς Δικαστηρίου καθιστούν «επιτακτική την εφαρμογή άμεσων και άνευ όρων κυρώσεων, οι οποίες θα πρέπει να συνεπάγονται το εμπάργκο όπλων και πετρελαίου».

Ανεπιθύμητο στα λιμάνια της χώρας μας κάθε πλοίο που μεταφέρει πολεμικό υλικό για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Καμία εμπλοκή της χώρας μας με την πολεμική αεροπορία μας και με ελληνικά πλωτά μεταφορικά μέσα (seabusses) στο «καζάνι που βράζει» και λέγεται Μέση Ανατολή, όπως φέρεται να ζήτησε η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ - Να επιστρέψει η φρεγάτα πίσω αμέσως – Να επιβληθούν κυρώσεις και εμπάργκο σε πολεμικούς εξοπλισμούς και καύσιμα στο Ισραήλ

Νίκη στην Αντίσταση - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος τώρα!

Αθήνα, 09-08-24

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου