Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

«No Harbour for Genocide


Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων λέει

«No Harbour for Genocide»

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων χαιρετίζει και στηρίζει τη διεθνή πρωτοβουλία «We say: No Harbour for Genocide (NHFG)», που στοχεύει στο να μπλοκαριστεί ο ελλιμενισμός στη Μεσόγειο των τάνκερ «Overseas Santorini» και «Overseas Sun Coast». Δύο δεξαμενόπλοι;, τα οποία μεταφέρουν συστηματικά πετρέλαιο για τα στρατιωτικά αεροσκάφη που χρησιμοποιεί το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας και όχι μόνον. Σύμφωνα με

καταγγελία της ΠΕΝΕΝ, διαχειριστής των δύο πλοίων φέρεται «στρατολογημένος Έλληνας εφοπΛ(η)στής που είναι στην υπηρεσία του γενοκτονικού Ισραήλ... ενώ η έδρα της εταιρίας είναι στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα η φερόμενη εταιρία εδρεύει στην Γλυφάδα…».

Μέχρι σήμερα, έχουν μεταφέρει χιλιάδες τόνους στρατιωτικού τύπου καυσίμων (Valero Energy) στο Ισραήλ, τα οποία φορτώνονται στο διυλιστήριο Bill Greehey στο Corpus Christi του Τέξας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 300.000 βαρέλια πετρελαίου που μεταφέρουν καθένα από τα πετρελαιοφόρα φτάνουν και περισσεύουν για τον ανεφοδιασμό περίπου 12.000 φορές ενός μαχητικού F-16 ή F-35 που χρησιμοποιεί Ισραήλ για την εξολόθρευση του Παλαιστινιακού λαού.

Και αυτό, τη στιγμή που τα καύσιμα είναι σε έλλειψη στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να μειώνονται δραματικά οι μεταφορές τροφίμων από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από το ανθρωπιστικό γραφείο του ΟΗΕ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη (OCHA).

ΠΕΝΕΝ: Έξω από τα Ελληνικά Λιμάνια τα Πλοία που Μεταφέρουν Καύσιμα για τα Βομβαρδιστικά του Ισραήλ

 


Ανοιχτό κάλεσμα για επείγουσα δράση κατά των πλοίων

που μεταφέρουν καύσιμα για το Ισραήλ στον γενοκτονικό πόλεμο στην Γάζα


Όπως καταγγείλαμε από 6/8/2024 τα δύο πλοία «Overseas Santorini» και το «Overseas Sun Coast» προμηθεύουν στρατιωτικά καύσιμα για τα πολεμικά αεροσκάφη F16 & F35 του Ισραήλ που βομβαρδίζουν τη Γάζα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Το καθένα από αυτά μεταφέρει 300.000 βαρέλια καυσίμου αεροσκαφών στρατιωτικής ποιότητας αρκετά για να ανεφοδιάσουν ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 περίπου 12.000 φορές.

Η Ισπανία, το Γιβραλτάρ και η Μάλτα αρνήθηκαν διαδοχικά να ανεφοδιάσουν τα πλοία αυτά. Και οι 3 χώρες ανταποκρίθηκαν στις διεθνείς εκκλήσεις και φρόντισαν να αποφύγουν την πιθανότητα να βρεθούν ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, κατηγορούμενες για συνεργία στην γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Γάζας.

Σύμφωνα με το Global Energy Embargo for Palestine   τόσο το «Overseas Santorini» όσο και το «Overseas Sun Coast» βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα !

Τα δύο πλοία βρίσκονται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, χωρίς να έχουν δέσει ακόμα στο λιμάνι!