Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Το Ιράν μετά τις νέες απειλές του Trump


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της αντιπολεμικής οργάνωσης 
Δίκτυο Αναβιώστε το Φιλειρηνικό Κίνημα του ΙΡΑΝ την οποία στηρίζουν οι οργανώσεις:
Alliance of Middle East Socialists,  Campaign for Global Solidarity with the Syrian Revolution,  International Socialist Organization, Middle East Crisis Committee, Promoting Enduring Peace, Voices for Creative Non-Violence, War Resisters League.




Μετάφραση: Παραναγνώστης

Μετά την μονομερή απόσυρση τον Μάιο του 2018, από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν, μια συμφωνία που είχε υπογραφεί από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρωσία και την Κίνα, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιβάλουν τον προσεχή Νοέμβριο τις «επαχθέστερες κυρώσεις της ιστορίας» στο Ιράν. Ο δικηγόρος του Trump, ο Rudy Giuliani, διακηρύσσει επίσης ότι «Η κατάρρευση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν βρίσκεται πολύ κοντά». Οι άρχοντες του Ισραηλινού κράτους απαρτχάιντ απεργάζονται ένα κατεστραμμένο από έναν αμερικανικό πόλεμο Ιράν. Οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρίζουν με ενθουσιασμό τις πολεμικές απειλές του Trump. Οι Δημοκρατικοί δεν αναμένεται να προβάλουν σοβαρή αντίσταση – στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς θα υποστηρίξουν τον πόλεμο. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς έναν νέο πόλεμο. Οφείλουμε να αντιταχθούμε.
Ωστόσο, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Το θλιβερό ρεκόρ του Ιράν στα ανθρώπινα δικαιώματα και η δίπλα στον Άσαντ συμμετοχή του στην καταστροφή της συριακής επανάστασης, στη μαζική δολοφονία του Συριακού λαού και στον εκτοπισμό του μισού πληθυσμού της Συρίας είναι απαράδεκτες.

Λέμε,
  • Όχι στον πόλεμο κατά του Ιράν, όχι στον κυβερνοπόλεμο, όχι στις οικονομικές κυρώσεις που θα πλήξουν τις ιρανικές μάζες. 
  • Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να υπενθυμίσει στον κόσμο τη φρίκη των κυρώσεων κατά του Ιράκ το 1990-2003
  • Το Ιράν να αποχωρήσει τώρα από τη Συρία. Η επέμβασή σας είναι εγκληματική. Σταματήστε την άμεση και έμμεση στρατιωτική επέμβαση στο Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη. 
  • Αλληλεγγύη με την εξελισσόμενη εξέγερση των εργατών, των γυναικών, των ανέργων νέων, των φοιτητών, των δασκάλων, των αγροτών, των καταπιεσμένων εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων και των απόκληρων, για κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στο ιρανικό καθεστώς και στις στρατιωτικές του επεμβάσεις στο εξωτερικό. 
  • Εκφράζοντας την υποστήριξή μας στις ιρανικές δημοκρατικές δυνάμεις που αγωνίζονται ενάντια στο καθεστώς, δεν υποστηρίζουμε καθόλου τους μοναρχικούς και τους Μοτζαχεντίν ε Χάλκ (MEK) οι οποίοι στηρίζουν τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και χρηματοδοτούνται από τη CIA. 
  • Το Ιράν, να καταργήσει τη θανατική ποινή και να ελευθερώσει τους πολιτικούς κρατουμένους 
  • Οι Αμερικανοί να συνειδητοποιήσουν ότι μια επίθεση εναντίον του Ιράν όχι μόνο θα είναι καταστροφική για τους Ιρανούς, αλλά πιθανότατα θα οδηγήσει σε έναν ευρύτερο πόλεμο, με καταστροφικές συνέπειες για τους λαούς της Μέσης Ανατολής, των Ηνωμένων Πολιτειών και μεγάλου μέρους του υπόλοιπου κόσμου. 
 
Δίκτυο Αναβιώστε το Φιλειρηνικό Κίνημα
7 Αυγούστου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου