Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Οι πόλεμοί τους, οι νεκροί μας

Η ιμπεριαλιστική Βαρβαρότητα Γεννά τη Βαρβαρότητα της τρομοκρατίας

Ανακοίνωση του NPA για τα δραματικά γεγονότα του Παρισιού

Οι φρικιαστικές επιθέσεις  στο Παρίσι την Παρασκευή το βράδυ, αφήνοντας περισσότερους από 120 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες,  η τυφλή αυτή βία, προκαλούν οργή και αγανάκτηση Το  NPA τις συμμερίζεται  και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τα θύματα, προς τους οικείους τους. Αυτό το δράμα είναι ακόμα πιο εξοργιστικό όταν χτυπά  αθώα θύματα, όταν οι δολοφονικές επιθέσεις βάζουν  στόχο τον πληθυσμό.

Αυτή η άθλια βαρβαρότητα μέσα στο Παρίσι αποκρίνεται την εξίσου τυφλή και ακόμα πιο θανατηφόρα βία των βομβαρδισμών που έκανε η γαλλική πολεμική αεροπορία στη Συρία μετά από τις αποφάσεις του Φρανσουά Ολάντ και της κυβέρνησής του.

Αυτές οι βομβαρδισμοί υποτίθεται για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, των τζιχαντιστών τρομοκρατών, στην πραγματικότητα, μαζί με την ρωσική παρέμβαση και τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, προστατεύουν το καθεστώς του κυρίως υπεύθυνου για το μαρτύριο του συριακού λαού, του δικτάτορα Άσαντ.

Και εκεί, πάλι οι πολίτες είναι τα πρώτα θύματα καταδικασμένα να επιβιώσουν σε καθεστώς τρόμου ή να πάρουν το δρόμο της φυγής με κίνδυνο της ζωής τους.



Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και η ισλαμιστική βαρβαρότητα αλληλοτροφοδοτούνται. Και αυτό, για τον έλεγχο των πηγών εφοδιασμού με πετρέλαιο.

Σε μια αξιολύπητη παρέμβασή του, ο Ολάντ αποδομήθηκε σε απ' ευθείας σύνδεση και μουρμούρισε μερικά λόγια για τη Δημοκρατία. Αυτός που παριστάνει τον αποτροπέα των πολέμων και που φέρει τεράστια ευθύνη σε αυτό το νέο δράμα απαιτεί «εμπιστοσύνη». Κήρυξε ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκτιμώντας ότι η ενδεδειγμένη απάντηση είναι η  καταπάτηση των θεμελιωδών ελευθεριών. Υποστηρίχτηκε πάραυτα από το Σαρκοζί. Οι πολιτικές αρχές μπορούν έτσι να απαγορεύουν στο εξής  δημόσιες συναθροίσεις  και να ελέγχουν τον Τύπο.

Για άλλη μια φορά, η κύριοι υπεύθυνοι για αυτό το κύμα  βάρβαρης βίας, κάνουν έκκληση για εθνική ενότητα. Προσπαθούν να εκτρέψουν την δραματική κατάσταση προς όφελός τους για να καταπνίξουν την οργή  και την  αγανάκτηση. Διαθέτουν για το σκοπό αυτό ένα εξιλαστήριο θύμα, τους μουσουλμάνους. Απορρίπτουμε κάθε εθνική ενότητα με τους υπεύθυνους των πολέμων, της αστικής τάξης, την Ολλανδία, ο Σαρκοζί και η Λεπέν. Καταγγέλλουμε τον ρατσισμό που αναδίδει το κράτος στο όνομα των δήθεν «αξιών της δημοκρατίας» την ίδια στιγμή που, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας,  τα δημοκρατικά δικαιώματα είναι εκείνα που απειλούνται. Απαιτούμε την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η μόνη απάντηση στους πολέμους και στην τρομοκρατία είναι η ενότητα των εργαζομένων και των λαών, πέρα ​​από την καταγωγή τους, το χρώμα του δέρματός τους, τις θρησκείες τους, πέρα ​​από τα σύνορά τους για να πολεμήσουν μαζί εναντίον όλων εκείνων που θέλουν να τους κάνουν να σωπάσουν, να τους υποτάξουν, για να τελειώνουμε με αυτό το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά βαρβαρότητα.

Για να βάλουνε τέλος στην τρομοκρατία, πρέπει να βάλουμε τέλος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που στοχεύουν στη διαιώνιση της λεηλασίας του πλούτου των κυριαρχούμενων  εθνών από τις πολυεθνικές, να επιβάλουμε την απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων από όλες τις χώρες όπου  είναι παρούσες, ιδιαίτερα από στη Συρία, στο Ιράκ , στην Αφρική.

Montreuil, 14, Νοεμβρίου, 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου