Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου για τη Δίωξη των 13


Ούτε στη Σύρο ούτε και πουθενά η τρομοκρατία δεν μας σταματά



Ήταν 21-3-2011 όταν ο τότε πρωθυπουργός ΓΑΠ ήρθε στη Σύρο για να προωθήσει την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εξαθλίωσης.
Η πρωτοφανής και μεγαλειώδης κινητοποίηση της συριανής κοινωνίας πνίγηκε στα δακρυγόνα ενώ ακολούθησε άγρια καταστολή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που συνόδευαν τον ΓΑΠ.
Ενάμιση χρόνο μετά δεκατρία άτομα, οι περισσότεροι μαθητές και μέλη του φοιτητικού συλλόγου, καλούνται σε προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα. Πρόκειται για μια σαφή πολιτική πράξη τρομοκράτησης όλων των εργαζομένων και της νεολαίας που αγωνίζονται και παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή κόντρα στην πολιτική που επιβάλλουν οι Κυβερνήσεις του Μνημονίου και της Τρόικας.
Τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος με άγρια καταστολή, ποινικές διώξεις και σκευωρίες καταργώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα.
Καλούμε όλο τον κόσμο του κινήματος και της Αριστεράς να κατανοήσουν ότι σήμερα το στοίχημα είναι και πάλι στους δρόμους. Μόνο εκεί μπορεί πραγματικά να σπάσει ο αυταρχισμός και να πέσει ο τρόμος που έχουν σπείρει.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας με διώξεις δε θα περάσει.
Η κοινωνική πάλη της εργαζόμενης πλειοψηφίας ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και για την ανατροπή των Μνημονίων θα συνεχιστεί, μέχρι τη δικαίωση και τη νίκη.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δεκατρείς διωκόμενους
και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών.
Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει.
ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Τ.Ο. Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου