Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο Τηλεπωλητής, Δήμαρχος


Ανάμεσα στα μύρια όσα δεινά επισώρευσε η καπιταλιστική κρίση στην Ελληνική εργατική τάξη και τα υπόλοιπα προλεταριοποιούμενα κοινωνικά στρώματα, το έλασσον δεν είναι πως βρεθήκαν ν' αντιπαλεύουν έναν τηλεπωλητή. . . . .
Παραναγνώστης

“Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Χαϊδάρι, 19/7/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταδικάζει την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και τους προπηλακισμούς εργαζομένων, γιατρών και συνοδών που διαμαρτυρόντουσαν ενάντια στην επίσκεψη - παρωδία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας. Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση της άθλιας δικομματικής κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα του Νόμου και της Τάξης για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Ο Υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Γι’ αυτό μπήκε στο νοσοκομείο από την πίσω πόρτα και μίλησε σε άδειο αμφιθέατρο (με την παρουσία 5-10 παρατρεχάμενων της διοίκησης και 15-20 πανεπιστημιακών καθηγητών), φρουρούμενος από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που εισέβαλαν στο νοσοκομείο.
Το σωματείο και η γενική συνέλευση καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου (Διοικητή, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ορισμένους Πανεπιστημιακούς καθηγητές) που νομιμοποίησαν την είσοδο των ΜΑΤ σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δέχτηκαν να συνομιλήσουν μαζί του σε συνθήκες βίας και τρομοκρατίας.
Η γενική συνέλευση χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στη μαχητική διαμαρτυρία καταγγέλλοντας της διάλυση της δημόσιας υγείας και την κυβερνητική τρομοκρατία.
Σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και το λαό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ.

ΥΓ. Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, αντιστρέφοντας για μια ακόμη φορά την πραγματικότητα, διαδίδουν ότι ο υπουργός «χτυπήθηκε» από τους εργαζόμενους. Είναι τόσο ψεύτες που δεν αξίζουν ούτε την περιφρόνησή μας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η Γενική Απεργία της 16ης Ιουλίου

Αναδημοσίευση από το blog του Συντονιστικού Σωματείων & Εργαζομένων στις Κυκλάδες 

Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Όχι στις απολύσεις - Κάλεσμα στη Γενική Απεργία της 16ης Ιουλίου και σε δράσεις
  • Εκπαίδευση και Υγεία χάρισμα στους ιδιώτες
  •  Εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι στην ανεργία

Η κυβέρνηση της κοινωνικής βαρβαρότητας επέλεξε 12.500 εργαζομένους στο δημόσιο για να τους οδηγήσει σε διαθεσιμότητα – απόλυση σύμφωνα με τις διαταγές της Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ

Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση διαλύει την τεχνική εκπαίδευση, με την κατάργηση 46 ειδικοτήτων. Η προοπτική της για την εποχή του Μνημονίου δεν είναι άλλη από την οργάνωση της «μαθητείας», δηλαδή της δωρεάν και ανασφάλιστης εργασίας των νέων. Όλες οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις αφορούν αποκλειστικά κοινωνικά δικαιώματα και υπηρεσίες που παραδίνονται στην κερδοσκοπία των ιδιωτών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο υπουργός Παιδείας αφού εγκαινίασε το παράρτημα ιδιωτικού ΙΕΚ στον Πειραιά φρόντισε σε λίγες ώρες να του εξασφαλίσει και τη σχετική πελατεία καταργώντας τους τομείς υγείας και γραφιστικής από τη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλη επιδίωξη είναι η απαλλαγή της υποχρέωσης του κράτους από τις δαπάνες μόρφωσης της νέας γενιάς σε αυτούς τους τομείς, αλλά και η απόλυση καταρχήν 2.500 εκπαιδευτικών –προσφορά στην τρόικα για τον Ιούλιο.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!


Με ένα κείμενο πολιτικής ωριμότητας, μεστό και ντόμπρο, οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλούν όλον τον κόσμο της εκπαίδευσης, όλα τα συνδικάτα, στην κοινή κοίτη της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, στην κοινή κοίτη της εργατικής υπόθεσης.Η πραγματικότητα απαιτεί σαφή τοποθέτηση από τον καθένα, άτομο ή παράταξη, ή σωματείο, ή κόμμα: Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!
Ένα κείμενο που αξίζει να διαβαστεί και μόνο για το ύφος του...
Παραναγνώστης



Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δ.Ε.
Αθήνα, 08/07/2013
ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΛΑΙΣΙΟ


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ, βρισκόμαστε μπροστά στη συγκρότηση του Προεδρείου του ΔΣ της ΟΛΜΕ που γίνεται σε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων σε βάρος των εργαζομένων. Η πρότασή μας για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού προγραμματικού Προεδρείου του ΔΣ της ΟΛΜΕ βασίζεται στις παρακάτω εκτιμήσεις:
  1. Θέλουμε εργατικά σωματεία που να υπερασπίζονται τα άμεσα (αντίσταση στη χειροτέρευση και βελτίωση της θέσης) και τα μακροπρόθεσμα (κατάργηση των εκμεταλλευτικών σχέσεων) συμφέροντα των εργαζόμενων. Αυτό μπορεί να γίνει με πάλη ενάντια σε κυβερνήσεις, εργοδοτικές ενώσεις και όλους όσους υπερασπίζονται και υπηρετούν το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Με λίγα λόγια, έχουμε ανάγκη από σωματεία με ταξικό-αγωνιστικό προσανατολισμό και όχι κυβερνητικό-εργοδοτικό-γραφειοκρατικό. Επομένως, και τα όργανα των σωματείων αυτών και η λειτουργία τους είναι ανάγκη να υπηρετούν αυτόν τον προσανατολισμό.