Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Για μια Αριστερή Κριτική των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης

Φαίνεται πως βρισκόμαστε στις παραμονές των απολύσεων στην εκπαίδευση. Από όλες τις μεριές καλλιεργούνταν ο εφησυχασμός, είτε με τις λεγκαλιστικές αυταπάτες περί συνταγματικής «προστασίας» της Δημοσιοϋπαλληλίας, είτε με τον απλό ακατέργαστο στρουθοκαμηλισμό. Η συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των καθηγητών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης, τα οποία καθώς φαίνεται θα κλιθούν να λάβουν ενεργό ρόλο στην επιλογή των σφαγίων, δημιουργεί έναν πραγματικό τραγέλαφο: Η σφαγή στην δημόσια εκπαίδευση θα μοιάζει με αυτοχειριασμό. Ο ίδιος ο «κλάδος» καλείται να διαλέξει αυτούς που θα γίνουν το πρώτο πιάτο στο γεύμα του Μινώταυρου της Μεγάλης Καπιταλιστικής Κρίσης από το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι αριστεροί αιρετοί βρίσκονται μάλλον στη λάθος πλευρά . . .
Παραναγνώστης


Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ

Αναδημοσίευση από το blog του σωματείου της ΒΙΟΜΕ 

Διεθνής ημέρα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής
Ο αγώνας των εργατών της Βιο.Με. έχει πια μια μακριά ιστορία αλλά έρχεται από το μέλλον.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Κατάληψη στην ΕΡΤ

Ανοιχτό κάλεσμα της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ
ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Ο μεγάλος αγώνας για την ΕΡΤ έδειξε ότι μπορούν σήμερα οι αγώνες να έχουν αποτελέσματα και να προκαλούν μεγάλα πολιτικά ρήγματα. Γύρω από αυτόν τον αγώνα συγκεντρώθηκε η ελπίδα και η προσδοκία ευρύτερων κομματιών εργαζομένων και νέων για να ανοίξουν επιτέλους δρόμοι ανατροπής και απαλλαγής από τη μνημονιακή καταστροφή. Γι' αυτό το λόγο και αυτός ο αγώνας πρέπει να νικήσει και να δικαιωθεί. Να μην περάσουν τα σχέδια για απολύσεις, “εκκαθαριστές”, “μεταβατικούς φορείς”. Γι' αυτό και πρέπει οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα να παραμείνουν σε κατάληψη, με ευθύνη των εργαζομένων της ΕΡΤ, να παραμείνουν χώροι πραγματικά ελεύθερης ενημέρωσης και φρούρια αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και την Τρόικα. Οι χουντικής έμπνευσης παραγγελίες του Στουρνάρα για “άμεση εκκένωση” δεν θα περάσουν!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τις δυνάμεις της Αριστεράς και του μαχόμενου κινήματος, να ενισχύσουμε, σε συνεννόηση με τα σωματεία της ΕΡΤ, εδώ και τώρα την περιφρούρηση του χώρου και των εγκαταστάσεων ώστε να συνεχιστούν οι καταλήψεις και να παραμείνει η ΕΡΤ στα χέρια των εργαζομένων και στην υπηρεσία του αγωνιζόμενου λαού.
Παράλληλα, είναι επιτακτικό να προκηρυχθεί τώρα νέα πανεργατική πολιτική απεργία την επόμενη εβδομάδα. Για να νικήσει ο αγώνας της ΕΡΤ. Για να πάρουν τώρα πίσω την πραξικοπηματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Για να κλιμακωθεί ο αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Περισσότερο παρά ποτέ χρειάζεται ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και και ανατροπής για να μπει φραγμός στη βάρβαρη πολιτική τους, για την αντεπίθεση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων, την πτώση της κυβέρνησης, το άνοιγμα του δρόμου για συνολικότερες ανατροπές.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Εφοπλιστές: Θηριώδεις Παραγγελίες Πλοίων και Στάση Πληρωμών στους Μισθούς

«Τσουνάμι» νέων παραγγελιών από τους Έλληνες εφοπλιστές

Οι ναυπηγήσεις ανήλθαν σε 48, οκτώ λιγότερες από ό,τι στο σύνολο του πρώτου τετραμήνου
Το Μάιο του 2012, οι Ελληνες εφοπλιστές είχαν παραγγείλει συνολικά μόλις 10 νεότευκτα πλοία, εκ των οποίων δύο είναι πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, έξι δεξαμενόπλοια μεταφοράς αερίου (4LPG, 2LNG) και δύο containerships.
Εσπασαν τα κοντέρ σε νέες παραγγελίες το Μάιο του τρέχοντος έτους οι Ελληνες εφοπλιστές, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ μετά το 2009. Οι παραγγελίες σε αριθμό πλοίων είναι αυξημένες κατά 153% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα τον Απρίλιο (19 παραγγελίες) και ανήλθαν σε 48 συνολικά οκτώ λιγότερες από ό,τι στο σύνολο του πρώτου τετραμήνου του τρέχοντος έτους, που ήταν 56.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η Δικαστική Εξουσία και το Ευήκοόν της Ους


Σε δίκη ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου και ο γραμματέας του EEK Σάββας Mιχαήλ ύστερα από μήνυση της φασιστικής Xρυσής Aυγής!
Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Kωνσταντίνος Mουτζούρης και ο Σάββας Mιχαήλ, γ. γραμματέας του EEK, πρόκειται να δικαστούν την Tρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ύστερα από μήνυση της φασιστικής Xρυσής Aυγής. Mηνυτές ο γνωστός Hλίας Παναγιώταρος και η μη εξαιρετέα Θέμις Σκορδούλη και  η λεγόμενη επιτροπή κατοίκων Αγ.Παντελεήμονα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ΕΡΤ

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Η πρωτοφανής πραξικοπηματική επιλογή της τροϊκανής Χούντας να κλείσει την ΕΡΤ, να καταργήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και να στείλει στον καιάδα της ανεργίας 2656 εργαζομένους πυροδότησε ένα πρωτόγνωρο κίνημα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας.  Η μαύρη οθόνη της ΕΡΤ συμβολίζει όλη τη βία και την καθεστωτική αλητεία της τρικομματικής κυβέρνησης των υποτακτικών της Τρόικας. Αποδείχτηκε ότι ζούμε μέρες «χούντας» των αγορών, των τραπεζών και των πιστωτών.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου

Γενική Απεργία Πέμπτη 13 Ιούνη. Όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ -καμιά απόλυση



Την Τρίτη 11 Ιούνη, με πραξικοπηματικό τρόπο, η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ , πετώντας στο δρόμο 2.700 εργαζόμενους ! Οι τροϊκανοί απαιτούν, μέχρι τέλος Ιουνίου, χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση, προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στη στρατηγική των μνημονίων, είναι πρόθυμη να θυσιάσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υλοποιώντας την πολιτική του ΔΝΤ και της ΕΕ για διάλυση του δημόσιου τομέα, διάλυση της δημόσιας παιδείας και δημόσιας υγείας, λεηλασίας και υποταγής όλων των εργαζομένων.

Σήμερα είναι η σειρά της ΕΡΤ. Αύριο μπορεί να είναι η δική μας ! Ήδη σε δημοσιεύματα του τύπου ανακοινώνονται απολύσεις συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που σύμφωνα με την κυβερνητική ρητορική “περισσεύουν”, μετά την αύξηση του ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επικείμενη κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων.

Η μεθοδολογία του ξαφνικού θανάτου για χιλιάδες εργαζομένους και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την άμεση κατάργηση δημόσιων οργανισμών και φορέων αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση είναι αδίστακτη και τρομερά επικίνδυνη για το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Η πολιτική πρακτική που εφαρμόζεται στην ΕΡΤ είναι προπομπός για τη γενίκευση των ξαφνικών και αιφνίδιων απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα. Η κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης προετοιμάζει πολιτικά την επιτάχυνση της επίθεσης σε όλο τον κόσμο της εργασίας. Μια εβδομάδα πριν την επιθεώρηση της τρόικας η συγκυβέρνηση θυσιάζει τη δημόσια τηλεόραση στο βωμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα περάσει. Μπορούμε να το εμποδίσουμε όλοι και όλες εμείς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ο οργανωμένος λαός μπορεί να ανατρέψει την πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Ο σύλλογος μας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου στις 12 το μεσημέρι.