Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Μα τι κανοναρχάει αυτή η γριά (ιστορία) εκειδανά;

                                                                 «το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κυβερνήσει και ο ελληνικός λαός δεν θέλει να κυβερνηθεί»
Βόλφανγκ Σόιμπλε
 Για την Επαναστατική Κατάσταση και Άλλα Δαιμόνια


Β.Ι. Λένιν

«Για έναν μαρξιστή δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επανάσταση είναι αδύνατο να γίνει χωρίς επαναστατική κατάσταση, μα κάθε επαναστατική κατάσταση δεν οδηγεί σε επανάσταση. Ποια είναι, μιλώντας γενικά, τα γνωρίσματα μιας επαναστατικής κατάστασης;…

1) Η αδυναμία των κυρίαρχων τάξεων να διατηρήσουν σε αναλλοίωτη μορφή την κυριαρχία τους – η μία είτε η άλλη κρίση των ‘κορυφών’, η κρίση της πολιτικής της κυρίαρχης τάξης που δημιουργεί ρωγμή, απ’ όπου εισχωρεί η δυσαρέσκεια και ο αναβρασμός των καταπιεζόμενων τάξεων.

A. Gramsci ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μετάφραση: Παραναγνώστης
Ένα πρόβλημα ανακύπτει σήμερα οξύ μπροστά σε κάθε σοσιαλιστή που έχει βαθειά συνείδηση της ιστορικής ευθύνης που βαραίνει την τάξη της εργασίας και το κόμμα που ενσαρκώνει την κριτική και ενεργή συνείδηση αυτής της τάξης.
Πώς να δαμάσει κανείς τις τεράστιες κοινωνικές δυνάμεις πού έχει απελευθερώσει ο πόλεμος; Πώς να τις πειθαρχήσει και να τούς δώσει μια πολιτική μορφή πού να ενέχει τη δυνατότητα να αναπτύσσεται κανονικά, να τελειοποιείται συνέχεια μέχρι να απογίνει η ραχοκοκκαλιά του σοσιαλιστικού κράτους, μέσα στο οποίο θα ενσαρκώνει τη δικτατορία του προλεταριάτου; Πώς να συνδέσουμε το παρόν με το μέλλον, ώστε να ικανοποιούμε τις πιεστικές ανάγκες του παρόντος, δουλεύοντας επωφελώς για να δημιουργούμε και να «προβλέπουμε» το μέλλον;

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Κατέβασε διακόπτες σήμερα ο ΟΤΕ στην Πάτρα: ΑΠΕΡΓΙΑ και αποκλεισμός του μεγάρου του ΟΤΕ από εργαζόμενους

Αναδημοσίευση από τον Κόκκινο Τύπο
Την τρίτη μέρα της απεργίας τους διανύουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ (ΚΤΕ) - τα γνωστά call centers - στην Πάτρα. Η συμμετοχή στην απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΤΕ νομού Αχαΐας έχει καθολική συμμετοχή. Οι απεργοί, που είναι συμβασιούχοι part time στην πλειοψηφία τους φοιτητές, αντιστέκονται στο πέταγμα τους δρόμο που προωθείται από το σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρίας. 

Αντιπροσώπευση και Επανάσταση, (απαντήσεις σε έξι ερωτήματα)

Αναδημοσίευση από το Traverso Rossa
Πηγή : Θέσεις, Τεύχος 19, περίοδος: Απρίλιος - Ιούνιος 1987
του Henri Weber
Μετάφραση: Χριστόφορος Βερναδάκης


σχόλιο του Παραναγνώστη:    Ο συγγραφέας του άρθρου είναι ο γνωστός πολιτικός του Σοσιαλιστικού κόμματος Γαλλίας. Henri Weber.  Το άρθρο αυτό, γραμμένο στα 1976-1977 όταν ακόμα ο Weber βρισκόταν στην LCR (σήμερα NPA). Η εποχή (1987) που ο Weber, πρώην σύντροφος των Bensaïd και Krivine, θα καταντήσει σύμβουλος του Fabius αργεί ακόμη . . .

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Τι Είναι τα Εργατικά Συμβούλια (Μέρος 2ο)



Μετάφραση Παραναγνώστης

Η Επανεμφάνιση και η Κρίση των Εργατικών Συμβουλίων το 1917

Στο 1ο μέροςi είδαμε πώς τα εργατικά συμβούλια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία μέσα στη φωτιά της επανάστασης του 1905 στη Ρωσία και πώς η ήττα αυτής της επανάστασης οδήγησε στην εξαφάνισή τους. Στο δεύτερο αυτό μέρος, θα δούμε πώς επανεμφανίστηκαν στη διάρκεια της επανάστασης του Φεβρουαρίου του 1917 και πώς, υπό την επικράτηση των παλιών κομμάτων των Μενσεβίκων και των Σοσιαλεπαναστατών που πρόδωσαν τη εργατική τάξη, απομακρύνθηκαν από την θέληση και τη συνείδηση των εργατικών μαζών που ωρίμαζε, καταντώντας, τον Ιούλιο του 1917, σημείο στήριξης της αντεπανάστασηςii.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Πρωτοβουλία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος εν όψει της 25ης Μαρτίου

Αναδημοσιεύουμε από το  Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος κείμενο - παρέμβαση στα στρατευμένα παιδιά.

Συναγωνιστές,
Καθώς τα δεινά του εργαζόμενου λαού μας δεν έχουν τελειωμό από τα συνεχόμενα μέτρα εργατικής και κοινωνικής λεηλασίας εξαιτίας της άγριας ταξικής πολιτικής που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με την στήριξη της Μπακογιάννη και των ΜΜΕ, η οργή και αγανάκτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας που τίμια, με πόνο και ιδρώτα βγάζει το ψωμί της, θεριεύει. Γεγονός που γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα αστικά επιτελεία και οι προπαγανδιστές τους, που ιδιαίτερα φέτος φοβούνται την έκφραση της απόγνωσης μας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μία άλλη δια-μαρτυρία

Αναδημοσίευση από την Κόκκινη Γωνιά

όταν τα αφεντικά μας βγαίνουν στο δρόμο...

pic.twitter.com/aOCQDbDh
Κι οι ποιητές με χέρι υγρό,
υμνούνε της πατρίδας τον χαμό,
κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια,
με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια,
σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί,
τους έχω βαρεθεί. 
Με πρωτοβουλία της αλυσίδας ΙΑΝΟΣ συγκεντρώθηκαν δεκάδες υπογραφές και συμμετοχές εκδοτών, βιβλιοπωλών και ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού να διοργανώσουν, λένε, μια δια-μαρτυρία. Σκοπός τους, όπως οι ίδιοι διατείνονται: "Σας καλούμε όλες και όλους, σε μια ΑΛΛΗ διαμαρτυρία: στις 21 Μαρτίου συνθήματά μας ας γίνουν τα ποιήματα, αναφορά μας οι Ποιητές μας, πλακάτ μας οι στίχοι που μπορούν να γεννήσουν έναν άλλο στοχασμό, ένα άλλο μέλλον μέσα από το παρόν και το παρελθόν μας. Μια διαδήλωση υπεράσπισης ενός Πολιτισμού που δεν κρίνεται από την Κρίση, που όταν μνημονεύεται απαντά, με το δικό του τρόπο, στα όποια Μνημόνια…".

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Η Ελλάδα και η Παρακμή της Ευρώπης

Αναδημοσίευση από το Praxis



Δημοσιεύουμε, στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου, κείμενο που λάβαμε για την κρίση, την Ε.Ε και την Ελλάδα.

Η Ελλάδα και η Παρακμή της Ευρώπης
του Σάββα Μιχαήλ.

[Στις 25 Φεβρουαρίου του 2012, το θεωρητικό περιοδικό Critique, οργάνωσε, στο στο London School of Economics, Συνδιάσκεψη με θέμα: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ. Ο Σάββας Μιχαήλ ήταν ένας εκ των εισηγητών. Η εισήγησή του βασίστηκε στο κείμενο που δημοσιεύουμε .]

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Poetry Parade

Αναδημοσιεύουμε από το blog Dies Brumalis ένα «πολιτισμένο» και παράξενα ταιριαστό με την καταχνιά του ονόματός του κείμενο - σχόλιο για την παρέλαση (συν- οδοιπορία τη λένε) της 21ης Μαρτίου, Ημέρας της Ποίησης όπως την ανακοίνωσαν δύο περιοδικά ποίησης μαζί με εκδοτικούς οίκους και χώρους «πολιτισμού». Η ίδια η ιδέα της «Ημέρας της Ποίησης» θα έφτανε για να μας πείσει για την απουσία της ποίησης και την παρουσία «ποιητών» που σαρώνουν τα κρατικά βραβεία και συναγελάζονται ως ποιητικά καλλωπιστικά με την μπουρζουαζία και το πολιτικό προσωπικό της.

VIVE LA COMMUNE !

Συμπληρώνονται σήμερα 141 χρόνια από την υπεράσπιση των κανονιών της Μονμάρτης που οδήγησε λίγες μέρες αργότερα στην επίσημη ανακήρυξη της Παρισινής Κομμούνας, του Πρώτου προλεταριακού κράτους στον κόσμο.Δημοσιεύουμε για την Μεγάλη αυτή επέτειο, ένα κείμενο του Λένιν του 1908 και ένα ντοκυμανταίρ αφιερωμένο στην Κομμούνα



Η παρισινη Κομμούνα 1871 "Ένα έργο του Mehdi Lalaoui" from avanti on Vimeo.


Β. Ι. Λένιν: Τα διδάγματα της κομμούνας

Ύστερα από το πραξικόπημα που κατέληξε στην επανάσταση του 1848, η Γαλλία έπεσε για 48 χρόνια κάτω από το ζυγό του Ναπολέοντος. Το καθεστώς αυτό, όχι μονο οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή, μα και στην οικονομική ταπείνωση. Το προλεταριάτο που ξεσηκώθηκε ενάντια στο παλιό καθεστώς, είχε εκτελέσει δύο καθήκοντα: ένα εθνικό κι ένα κοινωνικό. Ελευθέρωσε τη Γαλλία από τη Γερμανική εισβολή και τους εργάτες από τον καπιταλισμό, εγκαθιστώντας το σοσιαλισμό. Το βασικό χαρακτηριστικό της Κομμούνας συνίσταται στο συνδιασμό των δύο αυτών καθηκόντων.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μαθήματα από την πάλη ενάντια στο φασισμό

Σχόλιο του Παραναγνώστη
                                             Από την εποχή των πλατειών και του Συντάγματος, είχε παρατηρηθεί η ανάπτυξη δεξιόστροφων αρχικά και αργότερα ανοιχτά εθνικιστικών ομάδων. Τα μετέπειτα γεγονότα των παρελάσεων και ιδιαιτέρως το τελευταίο της Ρόδου έρχονται να ενισχύσουν αυτό το κλίμα. Οι φωνές που προειδοποιούν για το φασιστικό  κίνδυνο, πνίγονται από την αβελτηρία της ρεφορμιστικής - κοινοβουλευτικής αριστεράς. Το μεν ΚΚΕ ούτως ή άλλως είχε το εθνικιστικό του φλερτ (Ζουράρις, Κανέλλη) και αμελεί συστηματικά το φασιστικό κίνδυνο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους δίνει τον από μικροφώνου λόγο στη Χαλυβουργία,  ο δε Σύριζα, παρότι σαφώς πιο προϊδεασμένος, βυθίζεται όλο και περισσότερο τον κοινοβουλευτικό του κρετινισμό, μη διστάζοντας να χαϊδέψει δια του Τσίπρα και εθνικιστικά αυτιά. Μια εθνικιστική ψήφος γαρ, έχει το ίδιο ακριβώς βάρος με μια οποιαδήποτε άλλη. Αλλά η ιστορία δεν σκοτίζεται και πολύ για τις κοινοβουλευτικές ψήφους!
Επειδή λοιπόν η ιστορία διδάσκει, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε και επειδή οι πολιτικές σοφίες των ρεφορμιστών δεν είναι καινούργιες αναδημοσιεύουμε ένα πολύ επίκαιρο, αν και είδε το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2001, άρθρο της εφημερίδας «Εργατική Εξουσία» (Νο 48 και 49) για να παρακολουθήσουμε την τύχη τέτοιων απόψεων σε προηγούμενες ιστορικές στιγμές.

Η ανάπτυξη της ανισότητας και οι κοινωνικοί ανταγωνισμοί στη Σοβιετική Ένωση

Leon Trotsky

 Η ανάπτυξη της ανισότητας και οι κοινωνικοί ανταγωνισμοί στη Σοβιετική Ένωση (Ι) 

Αναδημοσίευση από το Praxis



Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Nέος γύρος έντασης στα Βαλκάνια με αιχμή το μειονοτικό, ενώ αυξάνονται οι ελληνικές επενδύσεις!

Αναδημοσίευση από την Κόκκινη Γωνιά

Η εθνοτική ένταση στη Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν υποχωρεί, αντίθετα εμπλέκει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Ταυτόχρονα εθνικιστικές φωνές δημιουργούν χάσμα μεταξύ των κοινοτήτων, εμπλέκουν τις μειονότητες σε κρατικούς ανταγωνισμούς, ενώ συντελούνται σοβαρά βήματα που φέρουν τη σφραγίδα του Μεγαλοϊδεατισμού. Το Τρίγωνο Αλβανία-Κόσοβο-Δημοκρατία της Μακεδονίας συγκεντρώνει ένα εύφλεκτο υλικό εθνικιστικών ανταγωνισμών, στη σκιά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, περιοχή με τεράστιο πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό καπιταλισμό.

Πολιτοφυλακές, το νέο πεδίο δράσης του φασισμού



Εδώ και περίπου ένα χρόνο, η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί τη φθορά που του προξενεί η ψήφιση (με πόνο ψυχής!) νεοφιλελεύθερων μέτρων λιτότητας, καθώς και η αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών που θα δίνουν χαρακτήρα μονόδρομου στην εφαρμοζόμενη πολιτική, δημιουργούν ένα σχιζοφρενικό σκηνικό όπου σε πρώτη ανάγνωση, η εθνικοφροσύνη και τα παρακλάδια της εμφανίζονται να διασπώνται σε δύο αντιμαχόμενες τάσεις, δίνοντας σε κάποιους την αίσθηση ότη υπάρχει συστημική και αντισυστημική ακροδεξιά.

Το μάθημα της πατάτας

Η κρίση έδειξε πως η αυτενέργεια και η αλληλεγγύη των ανθρώπων μπορούν να κάνουν τις διαδικασίες της αγοράς περιττές.
Του Γιάννη Μηλιού*  
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Για έλα λίγο στη θέση του

Αναδημοσίευση από το blog Κόκκινη Γωνιά

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βγαίνει από το Eurogroup. Μας ενημερώνει για τα ερωτήματα που του τέθηκαν στη συνεδρίαση και τα οποία αφορούσαν «όλο τον ελληνικό δημόσιο βίο». Ανάμεσα σε εκείνα που οι εθνολόγοι υπουργοί οικονομικών ρώτησαν τον αντιφύλαρχο της (ουδέποτε τελικά αληθινά εκδιαφωτισθείσας και εξορθολογισθείσας) θυμικής φυλής μας, είναι και το εξής αφοπλιστικό: «Πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε εργαζόμενος τις ευθύνες του σε σχέση με τον κάθε άνεργο;».

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Τι Είναι τα Εργατικά Συμβούλια.


Αρχίζουμε με αυτή την ανάρτηση ένα αφιέρωμα στα Εργατικά Συμβούλια, το όργανο της εργατικής τάξης για την πολιτική και κοινωνική της χειραφέτηση. Το παρόν άρθρο, που θα ολοκληρωθεί σε πέντε μέρη, αναδημοσιεύεται από την International Review. 

Η μετάφραση από τον  Παραναγνώστη

  Μέρος Ι.
Γιατί τα Εργατικά Συμβούλια Πρωτοεμφανίστηκαν στα 1905

Στις 2 Μαρτίου 1919, στην εναρκτήρια συνεδρία του 1ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς, ο Λένιν υποστήριξε ότι το «Σοβιετικό Σύστημα» ( τα Εργατικά Συμβούλια των Ρώσων εργατών) ενώ ήταν προηγουμένως μια «Λατινική φράση» για την μεγάλη εργατική μάζα, πέρασαν στην καθημερινή γλώσσα σε πολλές χώρες και , πάνω απ' όλα, έγιναν μια πιο κοινή μορφή αγώνα για τους εργάτες·

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Νίκη των εργατών της ΚΟΝΤΙ !

Αναδημοσίευση από το Praxis

Στην πύλη του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ έσπασε η τρομοκρατία της εγοδοσίας και των ΜΑΤ.

Οι εργάτες με την αποφασιστικότητά τους και την ανθρώπινη αλυσίδα που έφτιαξαν μπροστά από την πύλη του εργοστασίου

Επίθεση νεοναζί: Σύσκεψη για συλλαλητήριο EΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ



Αναδημοσίευση από την Αφορμή 
Ομάδα είκοσι τραμπούκων της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε μέλη του ΣΕΚ και υποψηφίους στη δημοτική παράταξη «Ανταρσία στο Λιμάνι» με έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, συνδικαλιστές και φοιτητές που έκαναν πολιτική παρέμβαση στην οδό Σωτήρος με τραπεζάκι με βιβλία και μοίρασμα προκηρύξεων.

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τώρα η αστυνομία απειλεί τους εργάτες της ΚΟΝΤΙ με συλλήψεις

Αναδημοσίευση από Praxis
Σχόλιο Praxis: λίγες ώρες μετά την απόπειρα τρομοκράτησης των απεργών στην χαλυβουργία με την σύλληψη του Προέδρου του συνδικάτου Γ.Σιφωνιού, ο κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους κινείται ενάντια σε άλλη μια εργατική κινητοποιήση, στην ΚΟΝΤΙ, όπου οι απολυμένοι και το εργοστασιακό σωματείο αγωνίζονται απο τον Αύγουστο για τα δικαιώματα τους. Οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ μαζί με εργαζόμενους απο κοντινά εργοστάσια δίνουν, αυτές τις ώρες, μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό. Η αλληλεγύη με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη διάδοση της είδησης, είναι κάτι παραπάνω απο αναγκαία.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Κάτω τα χέρια από τους Χαλυβουργούς

Σύλληψη του Γιώργου Σιφωνιού, προέδρου του Σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αποφασιστικά την προσαγωγή του αγωνιστή εργάτη, Γιώργου Σιφωνιού, προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία. O Μάνεσης έδωσε «εντολή» στους σεκιουριτάδες να εμποδίσουν να μπει στο χώρο του εργοστάσιου στον Ασπρόπυργο αυτοκίνητο που έφερνε τρόφιμα αλληλεγγύης στους απεργούς και οι εργαζόμενοι προφανώς δεν αποδέχτηκαν αυτή την απεργοσπαστική παρέμβαση.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Μήνυμα από το Νοσοκομείο Κιλκίς



Αναδημοσίευση από το blog Κόκκινη Γωνιά


Μήνυμα μέλους της γενικής συνέλευσης εργαζομένων, του κατειλημμένου Νοσοκομείου Κιλκίς Στο διεθνές ενδιαφέρον για το συνεχιζόμενο αγώνα και την αυτοδιαχείριση στο απάντησε μία συμμετέχουσα στη γενική συνέλευση εργαζομένων, υποβάλλοντας σχόλιο στην αγγλική σελίδα του Contra Info στις 26 Φλεβάρη. Ζητήθηκε και κρίθηκε σκόπιμο να υπάρχει η τοποθέτηση αυτή και στα ελληνικά, καθώς διαμοιράστηκε ήδη σε άλλες γλώσσες...

Οι χαλυβουργοί μπορούν να νικήσουν!


 Αναδημοσιεύουμε από το Αριστερό Βήμα άρθρο του Δημήτρη Τσίτκανου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που θέτει δειλά και με τον τρόπο του μερικά κομβικά ζητήματα της εργατικής πολιτικής απάντησης στον Αρμαγεδδώνα της καπιταλιστικής κρίσης. Προτάσσουμε μερικά σχόλια και ακολουθεί το κείμενο:

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Συνοικιακός ιεροκήρυκας


Αναδημοσιεύουμε από τον Ριζοσπάστη ένα πραγματικά σπαρταριστό άρθρο του 1ου στην επετηρίδα μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ,   Δ.  Γόντικα. Ο άνθρωπος αυτός (κάτι σαν Τσολάκης γιαλαντζί) που επί δεκαετίες χαράσσει πολιτική για λογαριασμό, υποτίθεται,της εργατικής τάξης, εκφέρει λόγο και ύφος ρήτορος παραεκκλησιαστικής οργάνωσης. Όποιος αντέχει να διαβάσει και κριτική - εξ οικείων τα βέλη - ας κοιτάξει το φίλα προς στο ΚΚΕ διακείμενο blog Lenin Reloaded

Τηλεκατευθυνόμενα - μη επανδρωμένα ελικόπτερα για την καταστολή τους εσωτερικού εχθρού!

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η συνάφεια των αστικών δογμάτων Άμυνας-Άσφάλειας που στο πλαίσιο των Ασύμμετρων Απειλών και των Προληπτικών Πολέμων στοχοποιείται ο εχθρός λαός και τα κοινωνικά κινήματα. Δόγματα και πολεμικές τακτικές που οι στρατιωτικοί σχηματισμοί εφαρμόζουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για να επιστρέψουν αργότερα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις και να τις χρησιμοποιήσουν για την καταστολή των κινημάτων και των εξεγέρσεων.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Διαδήλωση των Απεργών της Χαλυβουργίας

Βίντεο από την διαδήλωση των χαλυβουργών 
στα γραφεία της εταιρείας του Μάνεση

Από τον 902 και το Βαθύ κόκκινο

Στον εργασιακό μεσαίωνα της Ευρώπης

Αναδημοσίευση από την λέσχη

To Tvxs.gr δημοσιεύει μια συγκλονιστική επιστολή που έστειλε στον  καθηγητή του Χριστόφορο Βερναρδάκη, ένας παλιός φοιτητής του, που σήμερα, μετά τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εσσεξ στη Μεγ. Βρετανία, εργάζεται  σε εργοστάσιο της Γερμανίας. Ιδού η …ανταπόκριση του… 

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Συνέντευξη



«Η αλληλεγγύη είναι μέσο επιβίωσης, σώζει»

Αναδημοσίευση από τον Παραλληλογράφο
Συνέντευξη της Κωνσταντίνας Κούνεβα στον Γιάννη Κιμπουρόπουλο, απο το ΜΟΝΟ #3
Απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε η Κωνσταντίνα Κούνεβα στο Γιάννη Κιμπουρόπουλο για το τρίτο τεύχος του περιοδικού.
«Σε μια αυλή, στο ίδιο χώμα, φυτρώνει και η κερασιά, και η βυσσινιά και η καρυδιά. Και συνυπάρχουν. Υπάρχει τρόπος να είμαστε όλοι μαζί. Εξαρτάται από μας».

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ





Αναδημοσίευση από το blog του Ηλία Ιωακείµογλου


Greece has undertaken painful adjustments and made progress in solving its problems, but the goals it is striving to achieve are taking longer than expected to be reached. The economy is in its fifth year of contraction, the unemployment rate is surging, fiscal and external deficits remain large and Greek borrowers  remain shut out of the international financial markets. This is not what was envisaged under the May 2010 adjustment programme agreed with the IMF, the European Commission and the European Central Bank, which anticipated a return to growth and access to financial markets in 2012.
Από τους Financial Times